Αυτές οι τηγανίτες κολοκύθας παρασκευάζονται με πουρέ κολοκύθας και pumpkin spice. Είναι πλούσια, αφράτα και γίνονται σε 25 λεπτά.

Τι θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών κολοκύθας, (συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου)

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι γάλα

⅓ φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας

1 μεγάλο αυγό

2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνι

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τον πουρέ κολοκύθας, το αυγό, το σιρόπι σφενδάμου, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως μεταξύ τους.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε ⅓ φλιτζάνι από τη ζύμη για κάθε τηγανίτα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές φυσαλίδες από πάνω και οι άκρες να σφίγγουν. Γυρίζουμε τη τηγανίτα και μαγειρεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί η τηγανίτα.

Σερβίρουμε αμέσως με σιρόπι σφενδάμου.

Αποθηκεύσε όσες περισσέψουν σε αεροστεγές δοχείο. Διαρκούν έως και 5 ημέρες στο ψυγείο.

Μπορείς να αφήσεις εντελώς έξω το αυγό εάν θες ένα vegan πιάτο και να παραλείψεις το βούτυρο εφόσον θέλεις. Μπορείς να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε γάλα της επιλογής σας.