Όταν το Netflix ανακοινώνει νέες ταινίες μυστηρίου, είναι χρέος μας να σε ενημερώσουμε άμεσα. Το Pale Blue Eye είναι μία τέτοια περίπτωση. Ειδικά όταν το μυστήριο συνδυάζεται με έναν από τους αγαπημένους μας συγγραφείς, τότε ξέρουμε ότι μιλάμε για επιτυχία.

Το Pale Blue Eye βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Louis Bayard που κυκλοφόρησε το 2006

Η ιστορία αφορά έναν ντετέκτιβ ο οποίος αναλαμβάνει μία περίπλοκη αποστολή. Καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο μίας σειράς φόνων που έγιναν στη Στρατιωτική Ακαδημία του West Point το 1830. Μαζί του, σαν ένας άλλος Dr. Watson, βρίσκεται ο νεαρός Edgar Allan Poe που αργότερα έμελλε να γίνει ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς παγκοσμίως.

Η πραγματική επιτυχία της συγκεκριμένης ταινίας θεωρείται πλέον αναμενόμενη αν κρίνουμε από το καστ. Τον βετεράνο ντετέκτιβ που αναλαμβάνει αυτή τη δύσκολη υπόθεση, θα ενσαρκώσει ο Christian Bale. Θα είναι μάλιστα η τρίτη κατά σειρά συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Scott Cooper, μετά από τις ταινίες Out of the Furnace και Hostiles που έκαναν μαζί.

Τον νεαρό Edgar Allan Poe ανέλαβε να παίξει ο Harry Melling

Όσοι τον θυμούνται από τις ταινίες του Harry Potter, σίγουρα δεν έχουν και τις καλύτερες αναμνήσεις. Ο Harry Melling υποδυόταν τότε τον εκνευριστικό ξάδερφο του Harry, Dudley Dursley. Έκτοτε έχει αναλάβει διάφορους ρόλους στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, προτιμώντας όμως πάντοτε το θέατρο και πολύ γνωστές παραστάσεις. Φέτος, κατάφερε να μας γεμίσει όλους με νοσταλγία όταν τον είδαμε τόσο αλλαγμένο στη σειρά Queen’s Gambit του Netflix. Η αλλαγή του φυσικά έχει γίνει μόνο προς το καλύτερο, γι’αυτό αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για να παίξει τον Edgar Allan Poe σε νεαρή ηλικία.

Παράλληλα, αναμένεται να τον δούμε σε πολλές άλλες δουλειές αυτήν και την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, προς το τέλος του 2021 θα τον δούμε στην ταινία The Tragedy of Macbeth παρέα με την Frances McDormand και τον Denzel Washington. Αναμένεται μάλιστα να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή και η ταινία Please Baby Please όπου παίζει μαζί με την Demi Moor και τον Karl Glusman.