Παγωτο με κοκκινα φρουτα και γαλα καρυδας

 Παγωτο με κοκκινα φρουτα και γαλα καρυδας savoirville.gr

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να φτιάξω παγωτό χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς...αγελαδινό γάλα! Είχα αρκετές αμφιβολίες για αυτή την συνταγή, όμως, το αποτέλεσμα δεν με απογοήτευσε. Η αλήθεια είναι πως αυτές τις ημέρες έπεσε η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας και αποφεύγω το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Όμως, κυκλοφορούν τόσες εναλλακτικές του γάλακτος, που η αλήθεια είναι πως δεν μου λείπει. Πολλοί θα έλεγαν ότι η νηστεία μοιάζει με την vegan διατροφή, όπου αποφεύγονται όλα τα ζωικά προϊόντα. Προσωπικά πιστεύω πως τα vegan φαγητά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα υπόλοιπα και απόδειξη ήταν αυτό το παγωτό με γάλα καρύδας. Δοκιμάστε το είτε νηστεύετε είτε κάνετε vegan διατροφή.

υλικά

2 κονσέρβες γάλα καρύδας

¾ κούπας κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα(βατόμουρα, μύρτιλα, άγρια μούρα)

2-3 κουταλιές μέλι

1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

½ κούπα γάλα αμυγδάλου (ή γάλα καρύδας/βρώμης/ρυζιού)

1 κουταλιά σκόνη acaiberry

Για σερβίρισμα: φρέσκα βατόμουρα, γύρη και διάφοροι ξηροί καρποί

Διαδικασία

  1. Τοποθετήστε τις κονσέρβες με το γάλα καρύδας στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.
  2. Την επόμενη ημέρα τοποθετήστε έν ανοξείδωτο μπολ στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά προτού ξεκινήσετε. Έπειτα, ενώ ακόμα παγώνει το μπολ, πάρτες τις κονσέρβες σας και ανοίξτε τες από την κάτω πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο θα ανέβει το νερό καρύδας και θα σας μείνει μόνο ο παγωμένος πολτός. Κρατήστε μόνο τον πολτό για τη συνταγή και φυλάξτε το νερό για smoothies. Με μια σπάτουλα αρχίστε να δουλεύετε τον πολτό με κυκλικές κινήσεις μέσα στην κονσέρβα ώστε να μαλακώσει ελαφρά.
  3. Βγάλτε το μπολ από την κατάψυξη και τοποθετήστε το περιεχόμενο των κονσερβών μέσα. Σε γρήγορη ταχύτητα ανακατέψτε καλά για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα που θα θυμίζει λίγο τη σαντιγύ.
  4. Προσθέστε το μέλι και τη σκόνη acai και συνεχίστε το ανακάτεμα πολύ καλά. Δοκιμάστε εάν σας ικανοποιεί η γλυκύτητα του παγωτού και εάν όχι προσθέστε λίγο ακόμα μέλι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κατεψυγμένα φρούτα και το γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε πολύ καλά. Θα δείτε πως θα αρχίσει να γίνεται ροζ το μείγμα σας καθώς θα πολτοποιούνται τα φρούτα. Στο τέλος προσθέστε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα ταψί για ψωμί ή απλώς ένα μακρόστενο ταψί το οποίο θα καλύψετε με χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε όλο το μείγμα του παγωτού εκεί και παγώστε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
  6. Όταν είναι να σερβίρετε βγάλτε το μερικά λεπτά πριν έξω ώστε να μαλακώσει λίγο. Σερβίρετε με φρέσκα φρούτα και επιπλέον ξηρούς καρπούς.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το blogμου «Μέλι και Κανέλα» στο meliandcinnamon.blogspot.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.