Αυτή την φορά σας έχουμε μια εναλλακτική συνταγή για τον πρωινό καθιερωμένο καφέ. Είναι λογικό, αν είσαι λάτρης του καφέ, κάποια στιγμή να βαρεθείς να τον πίνεις και να αναζητάς κάτι καινούργιο. Γιαυτό και εμείς εδώ στο Savoir Ville σου έχουμε αυτό που χρειάζεσαι. Ξέχνα τα κλισέ “freddo espresso μέτριο με σιρόπι φουντούκι“. Τώρα το σιρόπι θα είναι από μέντα και το πιο σημαντικό είναι ότι θα το έχεις φτιάξει μόνος σου. #ικανοποίηση 

Η συνταγή αυτή θα μετατρέψει αυτομάτως τον καφέ σου σε κάτι διαφορετικό αφού το άρωμα της μέντας θα του δώσει τον τόνο φρεσκάδας και δροσιάς που χρειάζεσαι.

ΥΛΙΚΑ

για τον παγωμένο καφέ

1/2 φλυτζάνι φρεσκοκομμένο καφέ

2 φλυτζάνια κρύο νερό

για το σιρόπι μέντας

1 φλυτζάνι νερό

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 ματσάκι μέντας

1 βανίλια σε ξύσμα

για τον καφέ με μέντα

παγάκια καφέ

2 1/2 κουταλιές σιρόπι μέντας

1 φλυτζάνι παγωμένο καφέ

3 κουταλιές γάλα

φρέσκα φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα

παγωμένος καφές με σιρόπι μέντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κρύο ρόφημα του καφέ, ρίχνουμε σε ένα μπολ τον καφέ με το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε να “κάτσει” σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 8 ώρες ή ιδανικά και για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί κοσκινίζουμε τον καφέ και το αποθηκεύουμε σε ένα βάζο στο ψυγείο. Μπορούμε επίσης, με τον ίδιο τρόπο να φτιάξουμε και παγάκια καφέ. Φτιάχνουμε 1 ή 2 φλυτζάνια καφέ και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Στην συνέχεια, τον ρίχνουμε στις παγοθήκες και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Για το σιρόπι μέντας, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, τα φύλλα μέντας και την βανίλια και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε ελαφρά την ζάχαρη στο μείγμα μέχρι να λιώσει. Στην πρώτη βράση, σταδιακά μειώνουμε την φωτιά για λίγα λεπτά και το αφήνουμε στην συνέχεια να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί, σουρώνουμε το μείγμα από τα φύλλα μεντάς. Αποθηκεύουμε το σιρόπι σε ένα βαζάκι στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Για τον καφέ με μέντα, βάζουμε παγάκια και τα παγάκια από καφέ που φτιάξαμε σε ένα ποτήρι και ρίχνουμε το σιρόπι μέντας. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον καφέ με το γάλα και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα και έτοιμο!

Photo credits: www.howsweeteats.com