Δεν υπάρχει τίποτα πιο ιδανικό για το καλοκαίρι από ένα δροσιστικό ρόφημα. Μια παγωμένη λεμονάδα για παράδειγμα ή ένα κοκτέιλ, με ή χωρίς αλκοόλ.

Και εάν θες να αναβαθμίσεις γευστικά ακόμα περισσότερο το ποτό σου, μπορείς να το κάνεις εύκολα. Πώς; Δημιουργώντας τα πιο “νόστιμα” και πολύχρωμα παγάκια. Εδώ θα δεις 3 τρόπους να φτιάξεις τα πιο ευφάνταστα παγάκια, για να διαλέξεις τον δικό σου αγαπημένο!

Χαμομήλι και γιασεμί

Γέμισε μια θήκη για παγάκια με μικρά λουλούδια χαμομηλιού και γιασεμιού και άλλα βότανα της επιλογής σου. Μπορείς να προσθέσεις δυόσμο, θυμάρι και βασιλικό. Ρίξε νερό, βάλε τη θήκη στην κατάψυξη και περίμενε μέχρι να είναι έτοιμα και να τα απολαύσεις στο ρόφημά σου.

Καλέντουλα

Βάλε ένα με δύο άνθη καλέντουλας σε κάθε θήκη. Ρίξε νερό και βάλε τη θήκη στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθούν. Αυτά τα παγάκια ταιριάζουν εξαιρετικά με σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Μάτσα

Βάλε σε ένα μπολ 2 κουταλάκια του γλυκού μάτσα και ένα ποτήρι νερό. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει τελείως η σκόνη. Βάλε το μείγμα σε μια θήκη για παγάκια, αν θέλεις συμπλήρωσε και με λίγο ακόμη νερό, και βάλε τα στην κατάψυξη. Ιδανικό ρόφημα για αυτά τα παγάκια; Το γάλα αμυγδάλου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έχεις αναρωτηθεί πώς παράγεται βιομηχανικά το αγαπημένο γλύκισμα του καλοκαιριού, το παγωτό;