Η διαδικασία των νέων γνωριμιών μετά από μία μεγάλη σχέση σίγουρα σου φαίνεται περίεργη. Έχεις βγει από την αρένα του dating εδώ και καιρό και η όλη διαδικασία μπορεί να σου φαίνεται χρονοβόρα και ανούσια. Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια που η προστασία της σωματικής και ψυχικής μας υγείας έχει προτεραιότητα έναντι οποιωνδήποτε πιθανών ευκαιριών για σχέση, η διαδικασία των πολλών ραντεβού μπορεί να σε τρομάζει. Αν επιστρέφεις εκεί έξω ψάχνοντας ταίρι και έχεις ήδη βαρεθεί το ατελείωτο swiping και την πίεση να βρεις κάποιον, υπάρχει μία νέα τάση στις γνωριμίες: το oystering.

Τι σημαίνει oystering;

Σύμφωνα με το Badoo, τη γνωστή εφαρμογή γνωριμιών που επινόησε τον όρο, όλα σχετίζονται με το να βλέπεις τον κόσμο σαν… το στρείδι! Συνειδητοποιώντας το νέο relationship status σου, μεταφέρεις το νέο σα μουσική στα αυτιά των «γύρω» σου. Αντίθετα με τα όρια μίας σχέσης, το oystering σε ενθαρρύνει να γιορτάσεις την ελευθερία μας όπως σε ευχαριστεί. Από την ελευθερία του διαφορετικού ραντεβού κάθε βράδυ, μέχρι τη χαλαρότητα ενός δείπνου με αυτόν που σου αρέσει, το oystering είναι εκεί να σε υποστηρίξει σε κάθε σου απόφαση.

Η έρευνα του Badoo διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί χρήστες αισθάνονται ενθουσιασμένοι που θα ξαναρχίσουν να βγαίνουν ραντεβού μετά το χωρισμό τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις ότι η επιστροφή στο συνεχές dating δεν είναι πάντα η μόνη λύση μετά από έναν χωρισμό. Αν η σχέση σου τελείωσε πρόσφατα, αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και στα συναισθήματά σου – θετικά ή αρνητικά – για να σε βοηθήσουν να αναλογιστείς την εμπειρία και τι μπορείς να κερδίσεις από αυτήν. Σου άρεσαν οι συνθήκες της σχέσης σου ή επιθυμείς να συνεχίσεις δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό την επόμενη φορά;

Αν μπορείς να εκμεταλλευτείς κάτι από την τάση του oystering, ας είναι ότι ο καθένας μας πρέπει να κλίνει προς αυτό που τον κάνει χαρούμενο κι ευτυχισμένο σε κάθε τομέα της ζωής του και δεν είναι κακό να δίνεις ευκαιρίες μέχρι να το βρεις. Τα ραντεβού είναι τρομακτικά μετά από μια σχέση τις περισσότερες φορές, αλλά δεν χρειάζεται να είναι! Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να διασκεδάσει και να κατακτήσει αυτό που πραγματικά χρειάζεται.