Μαλακά και βουτυράτα ρολά με γέμιση μαύρης ζάχαρης κανέλας και πλούσιο κρέμας τυριού. Ετοίμασέ τα το προηγούμενο βράδυ και ξύπνησε με φρεσκοψημένα ρολά κανέλας το πρωί!

Τι θα χρειαστείς: 

1 ¼ φλιτζάνια ζεστό γάλα

1 συσκευασία ξηρή μαγιά, περίπου 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού

8 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο ή λιγότερο όσο χρειάζεται

Filling

¾ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1 ½ κουταλιές της σούπας κανέλα

6 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο,

Frosting

6 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, μαλακωμένο

60 γρ. τυρί κρέμα,

1 1/2- 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Γάλα ή κρέμα γάλακτος, ανάλογα με τις ανάγκες

Πώς θα το φτιάξεις: 

Ζύμη: Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το ζεστό γάλα, τη μαγιά και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Άφησε να καθίσει για 5 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το αυγό με τις υπόλοιπες 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και αλάτι. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και τη μαγιά. Πρόσθεσε δύο φλιτζάνια αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το υπόλοιπο αλεύρι 1/2 φλιτζάνι τη φορά. Ζύμωσε 5 λεπτά. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, πρόσθεσε 1 με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αλλά η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Μην το παρακάνεις με το αλεύρι.

Μόλις η ζύμη γίνει λεία και απαλή, κάλυψε το μπολ με μια πετσέτα ή πλαστική μεμβράνη και τοποθέτησε το σε ένα ζεστό μέρος. Βάλε το μπολ στον φούρνο -σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή άναψε τον και μόλις βάλεις τη ζύμη μέσα κλείσε τον- με ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό για να το βοηθήσετε να φουσκώσει πιο γρήγορα.

Filling: Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, τρύπησε την. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, άπλωσε τη ζύμη και άνοιξε τη. Με ένα πινέλο άπλωσε το μαλακό βούτυρο στη ζύμη. Πασπάλισε ομοιόμορφα τη ζάχαρη-κανέλα από πάνω. Πίεσε απαλά το μείγμα στο βούτυρο. Τύλιξε τη ζύμη σφιχτά ξεκινώντας από την πιο κοντή πλευρά. Ένωσε τα πλαϊνά μαζί στο τέλος.

Με ένα μεγάλο, οδοντωτό μαχαίρι κόψε τη ζύμη στη μέση και μετά ξανά στη μέση, βγάζοντας 4 κομμάτια. Κόψε κάθε κομμάτι σε 3 ή 4 κομμάτια, φτιάχνοντας είτε 12 μεγάλα ρολά κανέλας είτε 16 μεσαία ρολά. Βάλε τα ρολά ζύμης, σε απόσταση μεταξύ τους σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Σκέπασε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο για 16 ώρες. Το πρωί, τραβήξτε τα στον πάγκο και αφήστε τα να φουσκώσουν για 1 με 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστούν. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει λίγη υγρασία, αλλά αν είναι πολύ, αφαίρεσε με μια χαρτοπετσέτα.

Ψήσε στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από πάνω. Βγάλε από τον φούρνο και άφησε να κρυώσουν 10 λεπτά.

Για το frosting, σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. Μπορείς να προσθέσεις γάλα για να το αραιώσεις ή ζάχαρη άχνη, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή. Άπλωσε στα ρολά κανέλας με μια σπάτουλα.