Κλασσικά εκείνος δεν θέλει να φορέσει προφυλακτικό διότι τον στενεύει, τον ενοχλεί και επίσης γκρινιάζει ότι μειώνει την απόλαυση ενώ εσύ προσπαθείς να τον πείσεις ότι το ασφαλές σεξ είναι το παν.

Είναι μεγάλη αλήθεια το γεγονός ότι οι άνδρες απεχθάνονται τη μέθοδο αντισύλληψης που περιλαμβάνει προφυλακτικό, ενώ από την άλλη οι γυναίκες δεν είναι επαρκώς ενημερωμένες για τη γυναικεία έκδοσή της.

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσεις ένα γυναικείο προφυλακτικό; Γνωρίζεις την ύπαρξή του; Μια πολύ σύντομη περιγραφή του είναι ότι ονομάζεται εσωτερικό, καθώς τοποθετείται μέσα στον κόλπο, προφυλάσσει από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά έχει αρκετές διαφορές από το ανδρικό.

Δέκα facts για το γυναικείο προφυλακτικό απαριθμούμε ακριβώς από κάτω:

1. H μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα ανδρικά και στα γυναικεία προφυλακτικά είναι ότι τα γυναικεία έχουν δυο δαχτυλίδια: To εσωτερικό είναι ευέλικτο, βοηθά στην διείσδυση και κρατάει το προφυλακτικό στη θέση του ενώ το εξωτερικό το συγκρατεί στο εξωτερικό του αιδοίου.

2. Πρέπει τοποθετηθεί σταθερά για να μη μετακινηθεί κατά την επαφή. Κατά τη διάρκεια της πράξης δε χρειάζεται να το κρατάς με το χέρι σου αλλά όταν τελειώσει η πράξη καλό θα ήταν να το κρατάς από το εξωτερικό δαχτυλίδι για να το αφαιρέσεις.

3. Μην φοβάσαι μήπως “χαθεί” μέσα στον κόλπο σου. Ο ρόλος του εξωτερικού δακτυλίου άλλωστε, είναι να το συγκρατεί στη θέση του. Ακόμη όμως κι αν φύγει προς τα μέσα μπορείς απλά να το τραβήξεις έξω με τη βοήθεια των δακτύλων σου. Είναι μεγάλο και εντοπίζεται εύκολα.

4. Είναι μόνο 79% αποτελεσματικό στο να σε προστατεύσει από μια εγκυμοσύνη και αυτό επειδή δε μένει σταθερά στη θέση τους. Από την άλλη μεριά τα ανδρικά είναι 85% αποτελεσματικά.

5. Θα πρέπει να νιώθεις άνετα με το να έχεις κάτι μέσα σου. Αν χρησιμοποιείς ταμπόν, είναι ένα καλό βήμα προς την εξοικείωση με το να βρίσκεται ένα ξένο σώμα μέσα στον κόλπο σου, αλλά τα menstrual cups είναι ακόμη πιο ιδανικά για να σε προετοιμάσουν.

6. Μπορείς να τοποθετήσεις το γυναικείο προφυλακτικό στον κόλπο σου ακόμη και οκτώ ώρες πριν κάνεις σεξ. Καλό αυτό γιατί “δεν καταστρέφει τη στιγμή”, δηλαδή όταν έρθει η ώρα είσαι έτοιμη.

7. Είναι πιο δυσεύρετά από τα ανδρικά προφυλακτικά. Προφανώς και δε θα τα βρεις σε κάθε περίπτερο, όμως οπωσδήποτε θα μπορέσεις να τα προμηθευτείς από κάποιο sex shop.

8. Mπορεί να έχουν χαρακτηριστεί “γυναικεία” αλλά λειτουργούν επίσης πολύ καλά και στο πρωκτικό σεξ και για τα δυο φύλα.

9. Έχουν ημερομηνία λήξης όπως ακριβώς και τα ανδρικά.

10.Τα μακριά νύχια είναι εχθρός σου στην προκειμένη περίπτωση. Θα σε δυσκολέψουν και στην τοποθέτηση και στην αφαίρεση.

featured photo: @strelciuc