Είναι δύσκολό να δεις το φως στην άκρη του τούνελ όταν οι γονείς σου χωρίζουν ξαφνικά, πόσο μάλλον όταν χωρίζουν κατά την «twenty something» ηλικία σου. Είναι εκεί που πιάνεις τον εαυτό σου να αμφισβητεί τα πάντα, τις φιλικές, τις ερωτικές και τις κοινωνικές σου σχέσεις. Είναι εκεί που αναρωτιέσαι αν είναι αληθινές οι σχέσεις σου ή αν θα διαρκέσουν για πάντα. Τα ερωτήματα πολλά και οι αμφιβολίες ακόμα περισσότερες!

Κάπου εκεί ανάμεσα στο θυμό, τη λύπη και τα ερωτηματικά προκύπτει ο νέος σου εαυτός. Αυτός που πριν λίγες μέρες δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά. Αυτός που ονειρεύεται ότι δε θα πέσει σε τέτοια λάθη, που θα βρει το άλλο του μισό και θα ζήσουν happily ever after. Αυτός που δε θα βάλει τα παιδιά του στην ίδια δύσκολη διαδικασία.

Divorce and the single girl

Εάν είσαι single girl και οι γονείς σου χωρίσουν στα 20’s σου, τα πράγματα θα είναι αρκετά περίεργα και το ξέρεις πολύ καλά. Αρχικά θα περάσεις από το στάδιο της δυνατής και ανεξάρτητης γυναίκας. Και αυτό ξεκινάει με ένα δυνατό κοκτέιλ μίσους προς τους άνδρες, συνεχίζει με τη φιλοσοφία του one night stand και το γνωστό «περνάμε καλά», που όμως δε σου βγαίνει και καταλήγει στις 2 το πρωί με τον τύπο που γνώρισες στο μπαρ να του λες την ιστορία της ζωής σου, που πολύ πιθανόν να μη θέλει να ακούσει.

The one and only

Και αφού καταλάβεις ότι αυτά δεν είναι για σένα, περνάμε στο επόμενο στάδιο. Αυτό που ψάχνεις για κάτι σταθερό, σοβαρό και βαθύ, με άλλα λόγια για τον έρωτα της ζωής σου. Πρώτο σημείο αναζήτησης: Tinder  (θα καταλάβεις σύντομα το λάθος σου). Αυτός ο νέος τύπος που γνώρισες στο Tinder, θα σε εντυπωσιάσει με λέγειν του, θα βγείτε δυο – τρία ραντεβού, θα σε κεράσει, θα περάσετε ωραία, θα νιώσεις πριγκίπισσα και θα πεις «ναι, αυτός είναι ο ‘’the one’’». Έλα που όμως όταν ξεκινήσεις να του λες για σένα, τη ζωή σου, τους φίλους, την οικογένεια σου και το σκυλάκι σου που είναι τόοοσο γλυκούλη, αυτός θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια! Γιατί απλά «he’s just not really into dating right now» όπως θα σου πει.

The friend guy

Σε αυτό το σημείο θα καταλάβεις τις λάθος σου επιλογές. Εδώ είναι που θα σκεφτείς: θα μείνω για πάντα μόνη μου, θα κλειστώ σε μοναστήρι! Κι όμως όχι. Μετά από όλες αυτές τις βεβιασμένες κινήσεις που έκανες, έφτασε το στάδιο που θα καταλάβεις τι πραγματικά χρειάζεσαι. Δε χρειάζεσαι μια επιφανειακή σχέση που θα γεμίζει το κενό σου αλλά κάποιον που θα σου εμπνέει εμπιστοσύνη και θα είναι πάνω απ’ όλα φίλος σου. Θα μπορεί να σε ακούσει, να σου μιλήσει και να σε καταλάβει. Είναι αυτός που θα σου θυμίσει ξανά τι πάει να πει εμπιστοσύνη. Με αυτόν θα είσαι πάντα ο εαυτός σου, όσο περίεργος κι αν είναι αυτός.

Τώρα είσαι πλέον έτοιμη να εμπιστευτείς ξανά την «άλλη πλευρά». Θα είναι διαφορετικά, θα νιώθεις διαφορετικά και θα βλέπεις τα πράγματα με άλλο τρόπο. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη είναι δυο λέξεις που έχουν άλλη σημασία για σένα στο παρόν στάδιο.

Μέσα από τη διαδικασία διαζυγίου των γονιών σου, σε τέτοια ηλικία, θα επαναπροσδιορίσεις και εσύ ως πιο ώριμο άτομο πλέον, τους στόχους σου και τις επιθυμίες σου. Θα συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό είναι να βρεις το σωστό άτομο που θα σε κάνει ευτυχισμένη.