Το να μείνετε μαζί ήρθε πολύ φυσικά, μετά από πολλά βράδια που πέρασες στο σπίτι του και εκείνος στο φοιτητικό σου δωμάτιο και πολλά πρωινά που προσπαθούσες να εμφανιστείς σαν άνθρωπος στη δουλειά φορώντας το χθεσινό τσαλακωμένο φόρεμα σου και βουρτσίζοντας τα δόντια σου με τον δείκτη των δακτύλων σου, λόγω έλλειψης δεύτερης οδοντόβουρτας. Κάπως έτσι εκείνος σου είπε: “βρε θέλεις ένα κλειδί για το σπίτι μου, να φέρεις και τα πράγματά σου εδώ, να μην τρέχουμε;” Και εσύ ενθουσιάστηκες με την ιδέα, και έκανες αμέσως εικόνα τους δυο σας να μοιράζεστε ζεστό καφέ τα πρωινά πριν τη δουλειά και να κάνετε μαραθώνιο Netflix αγκαλιά στο καναπέ. Και μετά ξύπνησες.

Εκείνος ξυπνάει μόλις 10 λεπτά πριν φύγει για δουλειά, κάνει ένα γρήγορο ντους και αποχωρεί βιαστικά αφήνοντάς σε μετέωρη στο κρεβάτι να αναρωτιέσαι πού πήγε η φαντασίωση με τους δυο σας και τον ζεστό καφέ στην ηλιόλουστη βεράντα σας. Τα πράγματα συνεχίζουν να φαντάζουν μια μικρή περιπέτεια σε ένα νέο κόσμο για εσένα, κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι με διάθεση να μαγειρέψεις κάτι για τους δυο σας και να συζητήσετε τα νέα της ημέρας σε ένα ήρεμο περιβάλλον και βρίσκεις στο σαλόνι το αγόρι και τους κολλητούς του να βλέπουν Μουντιάλ και να πίνουν μπύρες. Το να μάθεις σε γερασμένο σκυλί νέα κόλπα είναι πιο challenging απ΄όσο μπορεί αρχικά να φαντάστηκες. Αν ο φίλος σου έχει περάσει μια σειρά ετών μένοντας μόνος του, σίγουρα δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα συνθήκη. Σίγουρα εκείνος σκεφτόταν με επιθυμία τα κοινά σας Σαββατοκύριακα στο σπίτι και τη παρουσία σου εκεί, μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, και μάλλον αυτά ήταν που τον έκαναν να σου προτείνει να συγκατοικήσετε, αλλά είναι επίσης πιθανό να μην είχε ακριβώς συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό για εσένα.

Τα μυαλά των αντρών δεν σκέφτονται ακριβώς όπως τα δικά μας, και έτσι μην εκπλαγείς αν συζητήσεις μαζί του και αντιληφθείς πως ούτε καν είχε φανταστεί όλα αυτά που εσύ θεωρείς φυσικά επακόλουθα μιας συμβίωσης. Μεταξύ δύο ανθρώπων, που έχουν άλλα βιώματα, άλλα δεδομένα κατά νου και άλλες επιθυμίες ενδεχομένως, τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε αυτονόητο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αφού συνειδητοποιήσεις πως είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, είναι να συζητήσεις μαζί του για όλα όσα σε απασχολούν και πιθανότατα αγνοεί. Σίγουρα θα συμφωνήσει σε κάποια, αν μη τι άλλο στον μαραθώνιο Netflix.

Δες ακόμα: Αν γνωρίσεις τον δικό σου Noah του Notebook, τρέξε να σωθείς