Με ποιο τρόπο το να μένεις σε μια δουλειά που μισείς σου καταστρέφει τη ζωή

Με ποιο τρόπο το να μένεις σε μια δουλειά που μισείς επηρεάζει τη ζωή σου

Ξυπνάς το πρωί και σκέφτεσαι δικαιολογίες για να μην πας στη δουλειά; Μετράς τα λεπτά μέχρι να φύγεις και αυτό σε εξαντλεί; Αν ναι, τότε δεν είσαι μόνη. Στην πραγματικότητα, ένα 20-40% των ανθρώπων νιώθουν ακριβώς το ίδιο με εσένα.

Πώς όμως επηρεάζει τη ζωή σου το να μισείς τη δουλειά σου;

Υγεία

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το να μισείς αυτό που κάνεις έχει σοβαρές επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σου σύστημα. Αρχικά, αυτή η κατάσταση σου προκαλεί νευρικότητα. Ένα ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να σε αφήσει εκτεθειμένο. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν δηλώσει ότι έχουν προβλήματα με τον ύπνο και με τα κιλά τους.

Ψυχική υγεία

Τις περισσότερες φορές, όταν κάτι δεν σου αρέσει αυτό αυτόματα επηρεάζει την ψυχική σου υγεία. Τις πιο πολλές ώρες μας μέσα στη μέρα τις περνάμε στο χώρο εργασίας και αυτό μπορεί να σου στερήσει και φυσική αλλά και ψυχική ενέργεια.

Κοινωνική ζωή

Το άγχος και η εξάντληση που νιώθουμε από τη δουλειά, επηρεάζει όχι μόνο την ψυχική μας υγεία, αλλά και τις κοινωνικές μας σχέσεις. Πολλοί προσπαθούν να μην έχουν δουλειά για το σπίτι γιατί νιώθουν πραγματικά άβολα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το να είσαι δυστυχισμένος στη δουλειά και το να είσαι δυστυχισμένος στο σπίτι, συνδέονται. Έτσι, αν δεν είσαι καλά στα επαγγελματικά σου, θα πρέπει να βρεις το κίνητρο που θα σου αλλάξει τη μέρα.

Πόσοι όμως είναι αυτοί που αγαπούν τη δουλειά τους;

Τι συμβαίνει σε εκείνους που αγαπούν τη δουλειά τους; Έρευνες δείχνουν ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Φαίνεται ότι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν περισσότερη πληρότητα και στο χώρο εργασίας τους και στις σκέψεις τους. Αλλά και ευτυχία.

Καταλήγουμε στο ότι το να αγαπάς τη δουλειά σου επηρεάζει θετικά τη συνολικότερη ποιότητα ζωής σου. Είναι σημαντικό ωστόσο να ενημερωνόμαστε και να αλλάζουμε ό,τι δεν μας αρέσει. Το ερώτημα όμως είναι ένα: αξίζει να μένουμε σε ένα μέρος που δεν μας προσφέρει τίποτα;

Διάβασε επίσης:

6 πράγματα που αξίζει να γνωρίζεις για την Generation Z πριν αρχίσεις να δουλεύεις μαζί της

Τι είναι η "πολλαπλή καριέρα" και πώς μπορείς να την κάνεις να λειτουργήσει


Πηγή & featured image: readunwritten.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.