Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο. Όλοι είχαμε το αφεντικό που αν μπορούσαμε να εκφραστούμε με τον τρόπο που θα θέλαμε στην πραγματικότητα, θα το κάναμε με μεγάλη ευχαρίστηση και χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα τρίβαμε και χέρια μάλιστα.

Αν ωστόσο δεν αποτελεί παρελθοντικό χρόνο η προηγούμενη φράση και αντιμετωπίζεις τώρα προβλήματα με το αφεντικό σου, τότε υπάρχουν κάποια σημάδια για να επιβεβαιώσεις ότι η σχέση σου μαζί του είναι από κακή μέχρι κάκιστη.

1. Νευριάζεις και μόνο που βλέπεις να περπατά στο γραφείο.

Είναι αυτό το άγχος που σε πιάνει όταν τον βλέπεις γιατί προφανώς ανησυχείς για το τι θέλει να σου πει, μόνο που τελικά απλά περπατάει στο γραφείο χωρίς λόγο και ουσία. Από ένα σημείο και μετά η παρουσία του μπορεί να σε εκνευρίσει πάρα πολύ.

2. Σου ασκεί συνεχώς κριτική

Ένα αφεντικό πρέπει να βοηθάει τους υπαλλήλους του να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους και τις αδυναμίες τους. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με σένα. Συνεχώς ασκεί κακή κριτική πάνω σου, κάτι που προφανώς δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είσαι και η συμπάθεια του. Αμοιβαία τα αισθήματα βέβαια.

Διάβασε ακόμα: Πως να βγαλεις περα με το κακο αφεντικο

3. Υπάρχει απόσταση μεταξύ σας

Δεν χρειάζεται να είστε besties μεταξύ σας, αλλά υπάρχει και αυτό πολλές φορές επηρεάζει και την ίδια την δουλειά. Με το ζόρι απευθύνει ο ένας τον λόγο στον άλλον και γενικά αυτό είναι κάτι που μειώνει και την παραγωγικότητά σου.

4. Διακόπτει συχνά ο ένας τον άλλον

Ξεκάθαρα σημαίνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός ανάμεσά σας. Ωστόσο αν επανειλημμένα συμβαίνει αυτό, τότε μάλλον πρέπει να μετατρέψεις το αρνητικό κλίμα που υπάρχει και να διορθώσεις την σχέση σου μαζί του. Αν το σκεφτείς, επειδή είναι η δουλειά και δεν θες να παραιτηθείς και επειδή είναι κουραστικό η ψυχολογία σου καθημερινά να είναι στα τάρταρα τότε καλύτερα να φτιάξεις το κλίμα ξεκινώντας απ΄το να μην διακοπτείς τον αφεντικό σου κάθε φορά που μιλάει.

Διάβασε ακόμα: Σταμάτα να είσαι εμμονική με την απόδοση σου στη δουλειά