Υπάρχουν κάποια σαββατοκύριακα στις ζωές μας που τα αφήνουμε κενά. Χωρίς εκκρεμότητες. Δεν οργανώνουμε εκδρομή, ούτε σινεμά, ούτε φαγητό. Είναι συνειδητή η επιλογή μας να αφήσουμε σ’ αυτές τις 48 -αγαπημένες- ώρες να κυλήσουν αυθόρμητα και όπως βγουν. Από τα μέσα της εβδομάδας πιάνουμε τον εαυτό μας να μην κάνει συγκεκριμένα σχέδια. Ήδη μέχρι την Παρασκευή και οι δύο μέρες είναι φανταστικά κενές και διαθέσιμες για εκπλήξεις.

Ένα τέτοιο σαββατοκύριακο προέκυψε και στη ζωή της Δανάης. Λίγο συννεφιασμένο, λίγο μοναχικό επειδή η κολλητή της θα έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι, λίγο κουρασμένο επειδή οι δύο τελευταίες εβδομάδες ήταν ασφυκτικά γεμάτες με συναντήσεις και πολλή δουλειά. Στη λίστα με τα απαραίτητα υπήρχε μόνο η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας και να αλλάξει σεντόνια.

Το Σάββατο το πρωί η Δανάη ξύπνησε, έστυψε ένα χυμό πορτοκάλι, άνοιξε το ραδιόφωνο, τεντώθηκε μπροστά στο παράθυρο χαζεύοντας τη συννεφιά και χάρηκε με τη σκέψη των ανέμελων ωρών που την περίμεναν. Λίγη ώρα μετά με τις φόρμες της και μία ψηλή αλογοουρά έβγαινε από το σούπερ μάρκετ και περπατούσε βιαστική στα στενά των Εξαρχείων για να μην την προλάβει η βροχή αφού ήδη ψιχάλιζε αρκετά.

Τακτοποίησε τα ψώνια με ευλάβεια και λεπτομέρεια, εξάλλου όλη η μέρα ήταν μπροστά της, είχε άπλετο χρόνο. Έφτιαξε ένα sandwich και διάβασε τη μισή εφημερίδα που αγόρασε. Αυτό το Σάββατο ήταν μία καλή ευκαιρία να οργανώσει όλα εκείνα που πρέπει να μπουν σε τάξη. Τα κατέγραψε σε μία πρόχειρη λίστα στην άκρη της εφημερίδας, στην τελευταία σελίδα: Τις ώρες που πρέπει να πηγαίνει γυμναστήριο. Τα συρτάρια στο έπιπλο της εισόδου. Τους λογαριασμούς της. Ένα προσωπικό project που έχει στο μυαλό της από το καλοκαίρι και πρέπει να κάτσει να το καταγράψει. 

Πιάνοντας ένα ένα τα bullets της λίστας έκρινε πως το πρώτο που έπρεπε να πιάσει είναι οι ώρες του γυμναστηρίου. Άνοιξε το κινητό της και κατέγραψε στο ημερολόγιο για όλες τις Δευτέρες, τις  Τετάρτες και τις Πέμπτες του επόμενου τριμήνου κλεισμένο το δίωρο 7-9. Πάει αυτό. Άνοιξε τα συρτάρια του επίπλου, πέταξε ένα άρωμα και ένα lip balm που είχε εκεί από πέρυσι, μερικά εισιτήρια και δύό τρεις φακέλους με διαφημιστικά. Έβαλε σε τάξη την ομπρέλα, ένα πακέτο χαρτομάντιλα, κάποια κλειδιά που δεν ήξερε τι ανοίγουν αλλά δεν ήθελε και να τα πετάξει. Έναν φορτιστή και ένα κασκόλ. Όλα εκείνα που θυμάσαι να πάρεις λίγο πριν βγεις από το σπίτι. Εκτός από τα άγνωστα κλειδιά που ποτέ δεν ξέρεις γιατί κρατάς.

Η σειρά των λογαριασμών. Θα πρέπει να βάλει μία υπενθύμιση στο κινητό της ώστε να το πληρώνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Με την εφαρμογη My COSMOTE, που είδε σε μία πρόσφατη διαφήμιση, φάνηκε οτι τέτοια ”προβλήματα” οργάνωσης μπορούν να λυθούν  στη στιγμή! Το κατέβασε και ανακάλυψε πως εκτός από το να ενημερωθεί για το ποσό του λογαριασμού μπορεί ακόμα να τον πληρώσει αλλά και να αγοράσει πακέτα προσφορών ΜΒ, ομιλίας και sms που την εξυπηρετούν. Μοιάζει ιδανικό.

Μία ώρα μετά είχε ανακαλύψει προσφορές για πακέτα GB ώστε να τα χρησιμοποιήσει για extra περιήγηση στα social media (σωτήριο αν θες να ανεβάσεις story στο instagram και δεν έχεις δεδομένα). Αλλά και για video και music streaming (πχ στην αναμονή στον οδοντίατρο που έχεις άγχος θες απλά να δεις videos χωρίς περιορισμούς για να χαλαρώσεις). Ακόμα, μπορείς να ενεργοποιήσεις πακέτα για sms αλλά και για extra χρόνο ομιλίας. Genious! Στην πραγματικότητα γίνεται η ζωή σου πιο απλή με ένα άγγιγμα.

Ξέρεις εκείνο το συναίσθημα ότι κάτι λειτουργεί σωστά; Ότι μόλις κάτι λύθηκε και μπήκε στη θέση του; Ε, αυτό το συναίσθημα είχε και η Δανάη. Έβαλε σε τάξη τα τρία από τα τέσσερα bullets της λίστας. Πλέον είχε όλη τη καλή διάθεση και τη δημιουργικότητα, με καθαρό μυαλό να καταγράψει την ιδέα για το προσωπικό της project. Έφτιαξε την πρώτη ζεστή σοκολάτα για φέτος το φθινόπωρο. Ανασκουμπώθηκε και έφτιαξε ένα πλάνο γεμάτο χρώματα και ιδέες σε πλήρη αντίθεση με τον ουρανό που ετοίμαζε ένα πολύ βροχερό Σάββατο.

Κατέβασε την εφαρμογή τώρα!

featured photo: Gades Photography
Διάβασε ακόμα: Όταν δύο φοιτήτριες “κέρδισαν” τη δύναμη να ζήσουν περισσότερα