Οταν εισαι οργανωτικος...

Όλοι έχουμε στον περίγυρό μας έναν τουλάχιστον πραγματικά οργανωμένο άνθρωπο, αυτόν που είναι μεθοδικός, συνεπής και τακτικός. Αυτόν που είναι πάντα on time στα ραντεβού του, προλαβαίνει προθεσμίες και deadlines χωρίς άγχος και πίεση της τελευταίας στιγμής και γενικά είναι κατά του χάους και του τυχαίου. Αυτόν που όσο κι αν τον κοροϊδεύουμε γιατί ενδεχομένως η οργάνωσή του μας φαίνεται κουραστική τελικά τον ζηλεύουμε γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία του συγκεκριμένου προτερήματος!

Τα καλά νέα είναι ότι με λίγη προσπάθεια τα παρακάτω βήματα μπορούν να σε βοηθήσουν να οργανωθείς, να διαχειρίζεσαι τον χρόνο ανάμεσα στην δουλειά, το σπίτι, την οικογένεια, τους φίλους ακόμα και τις απρόβλεπτες δραστηριότητες και εξόδους με πολύ λιγότερο άγχος.

Μην αφήνεις τίποτα στην μέση. Όλοι έχουμε πει καμιά φορά την κλασσική φράση «θα το συνεχίσω αύριο» και απλά το μεταθέτουμε από μέρα σε μέρα μέχρι που μαζεύονται ένα σωρό υποχρεώσεις και στο τέλος έρχεται ο πανικός. Ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα ολοκλήρωσέ το σήμερα και θα το βρεις μπροστά σου.-

Φτιάξε ένα εβδομαδιαίο πλάνο. Προγραμμάτισε τα ραντεβού σου, τις υποχρεώσεις σου ή μια έξοδο που θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις αυτή την εβδομάδα και βάλτα σε μια σειρά.

Reminder. Φοβερό εργαλείο και ιδιαιτέρως χρήσιμο ειδικά όταν μιλάμε για μια πιεστική καθημερινότητα με διαφόρων ειδών υποχρεώσεις. Δεν είναι ντροπή να μην θυμάσαι τα πάντα που έχεις να κάνεις. Ντροπή είναι να μην έχεις τρόπο να τα θυμίσεις στον εαυτό σου!

Βάλε προτεραιότητες. Αν τελικά ο χρόνος σου είναι πολύ περιορισμένος δες τι είναι πιο σημαντικό και επείγον να κάνεις και άφησε τα υπόλοιπα για κάποια άλλη στιγμή. Μην προσπαθείς να στριμώξεις στο πρόγραμμά σου δραστηριότητες που ξέρεις ότι στο τέλος δεν θα προλάβεις. Μόνο εκνευρισμό μπορεί να σου προκαλέσει κάτι τέτοιο.

Ζήτα βοήθεια. Οι οργανωμένοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά τις ικανότητες αλλά και τις αδυναμίες τους και κινούνται αναλόγως. Δεν διστάζουν να ζητήσουν ένα χέρι βοηθείας από κάποιον δικό τους άνθρωπο όταν βλέπουν ότι μια κατάσταση τους προκαλεί στρες και τους απομακρύνει από το πρόγραμμα και το στόχο τους.

Σχεδίασε την ρουτίνα σου. Έχοντας κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες το πρωί αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας δεν θα χρειάζεται να σκέφτεσαι τόσο το πώς να οργανώσεις την ημέρα σου. Θα σου βγαίνει φυσικά μετά από λίγο καιρό και τότε θα έχεις πετύχει το στόχο σου!