Ο Andrew Garfield, o οποίος φέτος δίπλα στους συμπρωταγωνιστές του Tom Holland και Τοbey Maguire, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο μέγιστο βαθμό και φυσικά να κερδίσει το σινεματικό κοινό.

Όπως όλα δείχνουν, φέτος είναι η χρονιά του, αφού επιβεβαιώνοντας τις υποκριτικές ικανότητες είναι πιθανό να κερδίσει και το Όσκαρ του A΄ Ανδρικού ρόλου ως Jonathan Larson, στη βιογραφική ταινία του διάσημου συνθέτη «Tick Tick Boom».

Παρόλο που, για την ίδια κατηγορία του Α’ ανδρικού ρόλου ανταγωνίζονται επάξια και άλλα τέρατα της υποκριτικής όπως οι Benedict Cumberbacth, Javier Bardem, Will Smith και Denzel Washington, ο Garfield έχει χτίσει το δικό του κοινό μέσω των σύγχρονων πλατφορμών δικτύωσης. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται η φιλμογραφία του διάσημου ηθοποιού με σταθμούς το The Social Network και φυσικά τις δύο προηγούμενες ταινίες Spiderman με τη Sony.

Όμως, η γενιά Ζ ή αλλιώς Gen-Z, κατάφερε μέσα από το Τik Τok να τον φέρει στο προσκήνιο μέσω ολιγόλεπτων βίντεο και φυσικά να γίνει ευρέως γνωστός και στις πιο μικρές ηλικίες. Έτσι λοιπόν, από μια κοινωνία που όλα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και προσωπικότητες που μπορούν να ανέβουν και να κατέβουν με τον ίδιο τρόπο, έφερε στο προσκήνιο τον Garfield. Και αν αυτός θεωρείται ένας επιτηδευμένος σκοπός τότε τον δεχόμαστε!

Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να αμφισβητήσει κάποιον που μπορεί να περάσει τόσο εύκολα από τον έναν χαρακτήρα στον άλλον με μεγάλη επιτυχία;

Φυσικά κανείς! Ακόμα και οι πιο παλιές γενιές που κατά κάποιο τρόπο τον είχαν αμφισβητήσει ή μπορεί να μην του έδωσαν την πρέπουσα σημασία, από τον Δεκέμβριο και έπειτα αποδέχονται επάξια την κινηματογραφική του επιστροφή. Ναι, ίσως το γεγονός ότι κάποιος έρχεται στο προσκήνιο μαζί με έναν παλιό ηθοποιό όπως ο Maguire και έναν αγαπημένο millennial της Marvel όπως ο Τom Holland να είναι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο.

Αλλά, όταν σου δίνεται η ευκαιρία να διατηρήσεις τον προσωπικό σου στοιχείο μέσα από αυτό το τρίο και παράλληλα να αποδείξεις, ότι είσαι ικανός μέσω σκληρής εργασίας για την σινεματική μετενσάρκωση του Larson μάλλον τα εικονικά εφέ cgi αποτελούν κυρίως διακοσμητικό στοιχείο.

Netflix

Και η επιβεβαίωση έρχεται πολύ γρήγορα από τους προάγγελους των Όσκαρ τα βραβεία BAFTA με τον Αndrew Garfield να κερδίζει ένα από τα βραβεία για την καλύτερη ταινία. Ναι, ίσως το προσωπικό στοίχημα του καλύτερου ηθοποιού εδώ να μην δόθηκε στον ίδιο, αλλά αξίζει η ενέργεια που έδωσε στο Tick Tick Boom να αποκτήσει όλα τα εύσημα που της αξίζουν. Αναμφισβήτητα λοιπόν, φέτος πρόκειται για την χρονιά του Andrew, με ή χωρίς το χρυσό αγαλματίδιο η επιστροφή του στην

μεγάλη οθόνη είναι έτοιμη να συνεχίσει μια πολλά υποσχόμενη πορεία την οποία όλοι οι φανς είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν.