Εάν είσαι λάτρης της υγιεινής διατροφής και των βιολογικών προϊόντων τότε οι πιθανότητες να μην γνωρίζεις ήδη το Κυλικείον ή αλλιώς kilikeion είναι πολύ λίγες. Διαθέτει μια τεράστια ποικιλία σε vegan και vegeterian επιλογές προϊόντων καθώς και σκευών μαγειρικής. Μπορείς επίσης να βρεις χειροποίητα προϊόντα περιποίησης σώματος, όπως σαπούνια, φτιαγμένα με υλικά από τη φύση.

Τι δεν γνωρίζεις όμως για το Κυλικείον;

Το Κυλικείον είναι το μοναδικό Κυλικείο Δημοσίου Κτιρίου που ξέφυγε από τον ρόλο του και απευθύνθηκε σε όλη την Ελλάδα. To όνομα του δεν είναι τυχαίο και βασίζεται σε μια πραγματικότητα. Ο τίτλος του είναι -Κυλικείον “Το Μέγαρο”- και αυτό γιατί στεγάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Από τη μέρα που δημιουργήθηκε, πριν από 5 χρόνια, σκοπός του ήταν να προσφέρει βιολογικά, χειροποίητα, νόστιμα προϊόντα στους πελάτες του. Η αρχική σκέψη ήταν ότι ένα κυλικείο είναι τροφοδότης ανθρώπων που εργάζονται, και πρέπει να τους παρέχει υγεία και ενέργεια. Για αυτό και οι ιδιοκτήτες του, η Αιμιλία και ο Γιώργος, αγαπάνε τόσο πολύ αυτό που κάνουν. Οι ίδιοι πιστεύουν, και μας βρίσκουν σύμφωνους, πως ο ρόλος του Κυλικείου κακώς έχει περιφρονηθεί τόσο στην Ελλάδα. Αρχιτεκτονικά είναι σημαντική η παρουσία του σε ένα κτίριο, και θα έπρεπε ακόμη να λειτουργεί έτσι.

Οι σοκολάτες ήταν η αφετηρία

Στο Κυλικείον αγαπάνε τις μοναδικές σοκολάτες bean to bar που εισάγουν πολύ επιλεκτικά από όλο τον κόσμο και τις διαθέτουν σε λιανική και χονδρική πώληση.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Κυλικείον

“Bean to bar” σημαίνει ηθική παραγωγή. Από τα κακαόδεντρα που διαχειρίζονται γηγενείς πληθυσμοί διοχετεύονται άμεσα στο παγκόσμιο εμπόριο.

Σημαίνει επίσης:

  • Βιολογικές παραγωγές
  • Ενίσχυση βιοποικιλότητας.
  • Όχι παιδική εκμετάλλευση.
  • Τίμιο εμπόριο (fair trade).

Δικές μας αγαπημένες γεύσεις οι Wild Blueberry και η Ginger Bread

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Κυλικείον

Γύρω από τη σοκολάτα αναπτύχθηκε το κατάστημα με τα προϊόντα που αγαπάνε πολύ και χρησιμοποιούν και οι ίδιοι. Αυτά είναι πάντα ποιοτικά, με υπεύθυνο brand, χειροποίητα, καινοτόμα και ιδιαίτερα. Κύριο μέλημα, να υποστηρίζουν την αειφορία και τον όμορφο σχεδιασμό. Αυτός είναι ο οδηγός στην επιλογή των συνεργασιών και των συνεργατών τους, με κάθε έναν από τους οποίους έχουν χτίσει μια προσωπική σχέση.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Κυλικείον

Η ποικιλία στα βιολογικά βότανα είναι επίσης τεράστια. Φασκόμηλο, χαμομήλι καθώς και πολλά ιδιαίτερα μίγματα σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Κυλικείον

Πρόσφατα τοποθέτησαν μια νέα συλλογή που επίσης σκοπεύουν να επεκτείνουν, και αυτή είναι τα σκεύη. Για μια ακόμη φορά επέλεξαν να συνεργαστούν αποκλειστικά για την Ελλάδα με τα αγαπημένα σκεύη της εταιρείας Nordicware. Ιδανικά για ψήσιμο κέικ, με μοναδικά σχέδια, από χυτό αλουμίνιο. Το ξεχωριστό σε αυτά τα σκεύη είναι η αειφορία τους, καθώς έχουν εγγύηση μιας ζωής.

Σε περίπτωση που δεν έχεις επιχειρήσει να ασχοληθείς ποτέ με την ζαχαροπλαστική τότε οι φόρμες για κέικ από την Nordicware θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Κυλικείον

Όπως κατάλαβες, το Κυλικείον είναι ένα κατάστημα με οδηγό την καρδιά και το γούστο των ανθρώπων που εργάζονται και δημιουργούν σε αυτό. Μιλάει για δώρα, τέχνη, γεύση, καθημερινές ιστορίες και αισθητική. Με αυτούς τους άξονες διαλέγουν τόσο καιρό ότι προσφέρουν σε εμάς.

Σαν eshop λειτουργούν λιγότερο από ένα έτος και στέλνουν τα προϊόντα του σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Θα βρεις το Κυλικείον στην Κομοτηνή, Χαριλάου Τρικούπη 32.

EshopFacebookInstagram