Παρόλα τα αρνητικά που έχει επιφέρει η καραντίνα, σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από τα απρόσμενα θετικά της κατάστασης. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα lip fillers. Γιατί αν όχι τώρα που έχεις την ευκαιρία να αναρρώσεις στο σπίτι χωρίς να σε δει κανείς, τότε πότε;

Αυτό σκέφτηκαν πάρα πολλές γυναίκες παγκοσμίως, αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό αισθητικών θεραπειών μέσα στην καραντίνα. Εάν και εσύ φλερτάρεις με την ιδέα τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Σου παρουσιάζουμε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις πριν υλοποιήσεις τη σκέψη σου.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι τα χείλη δεν είναι μια τυχαία επιλογή. Έχουν τη δύναμη να ισορροπήσουν το πρόσωπο, κάνοντας το άμεσα πιο συμμετρικό. Παράλληλα, τα lip fillers είναι για πολλούς ένας τρόπος να κερδίσουν ξανά την αίσθηση αυτοπεποίθησης, θηλυκότητας και ομορφιάς τους που έχει κλονιστεί λόγω της κατάστασης. Άλλωστε η καραντίνα μας έχει «ρίξει» ψυχολογικά, ωθώντας μας σ’ ένα κυνήγι θησαυρού για κουράγιο και αυτοπεποίθηση.

Και για πολλούς, η εμφάνιση και η αίσθηση ελέγχου επάνω της  βοηθάει, έστω και για λίγο.

Πριν όμως κλείσεις το ραντεβού σου, είναι σημαντικό να είσαι πλήρως ενημερωμένη για τη διαδικασία

Κατά βάση τα lip fillers αποτελούνται από υαλουρονικό οξύ. Αυτό προσδίδει ζουμερή και αφράτη όψη στην επιφάνεια του δέρματος. Παράλληλα, μειώνει δραματικά την πιθανότητα κακής αντίδρασης του οργανισμού, αφού το δέρμα ήδη γνωρίζει την ουσία. Αν και υπάρχουν διάφορες μάρκες και ποικιλίες fillers, οι διαφορές αφορούν τη συνοχή, την υφή και το πάχος.

Πέρα από τη μέθοδο του κάθε ειδικού, η επιλογή fillers βασίζεται στην ανατομία των χειλιών του ασθενή, τις ανάγκες και το ιστορικό του. Συνήθως τα fillers διαρκούν 6-12 μήνες, αλλά μπορεί να διατηρηθούν μέχρι 3 χρόνια χωρίς touch-ups.

Η πιο δύσκολη επιλογή, όμως, είναι αυτή του γιατρού ή αισθητικού

Είναι καίριας σημασίας να έχετε κοινό όραμα για το αποτέλεσμα και παρόμοια αισθητική. Επιπροσθέτως, είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάποιον που ακολουθεί μια πιο αργή, υπομονετική διαδικασία. Για να σιγουρευτείς για την επιλογή σου, το πρώτο ραντεβού είναι κρίσιμο.

Εκεί, πέρα από το σχηματισμό του οράματος και της αισθητικής που θέλετε να πετύχετε, ο ειδικός θα σε ενημερώσει για το πόσο υλοποιήσιμο είναι αυτό που ζητάς και το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα, είναι σημαντικό να διατηρείς ανοιχτό μυαλό, καθώς ο ειδικός θα σε συμβουλέψει αν το αισθητικό σου όραμα δεν ταιριάζει με την δομή και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, προτείνοντας σου εναλλακτικές.

Επίσης αξίζει να επιλέξεις κάποιον που χρησιμοποιεί πιστοποιημένα fillers και που συμμετέχει συχνά σε σεμινάρια, αναπτύσσοντας συνεχώς τις γνώσεις του για τις εξελίξεις της επιστήμης. Φυσικά, η σύσταση από κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεσαι είναι ένα ακόμα σημαντικό κριτήριο. Αν δεν έχεις όμως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Κάνε μια αναζήτηση στο Instagram για να δεις τις before-after φωτογραφίες του ειδικού που σκέφτεσαι και να κρίνεις.

Πέρα από το τι να κοιτάξεις είναι σημαντικό να αναφέρουμε τι να αποφύγεις

Όσο πολυπόθητος και αν είναι ο στόχος, μην επιλέξεις κάποιον επειδή χρεώνει τη χαμηλότερη τιμή. Και φυσικά, απέφυγε οποιουδήποτε είδους «πακέτο» με άλλους ασθενής ή άλλες θεραπείες. Είναι σημαντικό ο ειδικός να είναι αφοσιωμένος σε εσένα και να πάρετε μαζί την καλύτερη απόφαση για τα χείλη σου, κ’ ας πάρει περισσότερο χρόνο απ’ όσο υπολόγιζες. Και εδώ, η υπομονή και η προσήλωση στο στόχο είναι το μυστικό της επιτυχίας! Έτσι κ’ αλλιώς πολύ συχνά χρειάζονται περισσότερες από μια συνεδρίες για να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό είναι και το μυστικό για να αποφύγεις την όψη χειλιών πάπιας, που κανείς δεν θέλει. Ευτυχώς, ένα ατυχές filler μπορεί να επιδιορθωθεί, αφού το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο. Αξίζει όμως να επιλέξεις έναν έμπειρο ειδικό πηγαίνοντας βήμα-βήμα, για να αποφύγεις μια δυσάρεστη εμπειρία.

Έστω ότι έχεις αποφασίσει να επενδύσεις σε lip fillers και έχεις ερευνήσει και κλείσει το ραντεβού με τον ειδικό της επιλογής σου

Σ’ αυτό το στάδιο πιθανότατα ταλανίζεσαι από την αγωνία του αν και πόσο θα πονέσεις. Ευτυχώς τα νέα είναι καλά, όπως θα σε πληροφορήσει ο ειδικός. Πριν την θεραπεία, το δέρμα γύρω από την περιοχή της ένεσης προετοιμάζεται με μια κρέμα μουδιάσματος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δίνεται βάση σε βοηθητικές τεχνικές αναπνοής, πάγο και ένα δονούμενο εργαλείο.

Έτσι, είσαι πιο άνετα, ξεχνιέσαι και μειώνεται δραματικά οποιαδήποτε αίσθηση πόνου. Αφού τελειώσει η διαδικασία, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφύγεις να πιείς κόκκινο κρασί ή πράσινο τσάι για τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά το ραντεβού σου για να αποφύγεις το μελάνιασμα.

Τέλος, φαίνεται ότι η less is more φιλοσοφία ισχύει και στα lip fillers καθώς όλο και περισσότεροι ασθενής επιδιώκουν διακριτικά αποτελέσματα που μοιάζουν φυσικά.

πηγή: www.thezoereport.com
featured photo: www.pexels.com