Δεν είναι δύσκολο να είσαι ένα σωστό αγόρι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να λες απλά αλήθειες και να μην υποδύεσαι τον ήρωα χωρίς να είσαι. Να νιώθεις αήττητος αλλά να μη φοβάσαι να κλάψεις, να μη φοβάσαι να πεις την αλήθεια, να μη φοβάσαι γενικά. Αλλά μερικές φορές όταν ο φόβος σου κόβει τα πόδια να ξέρεις πως δεν είναι κακό να το παραδεχτείς.

Να βγάζεις το κορίτσι που σου αρέσει ένα κανονικό ραντεβού. Ένα ραντεβού με τίτλο ”Θα περάσω να σε πάρω στις 9” και ας μένεις στη Βάρκιζα κι εκείνη στη Κηφισιά. Θα πρέπει να περάσεις να την πάρεις. Όχι μη της προσφέρεις λουλούδια στο πρώτο ραντεβού. Εκτός αν μπορείς να την υποστηρίξεις αυτή τη κίνηση χωρίς να φανείς γελοίος. Αλλιώς πάρε της μια σοκολάτα. Ή μια λεμονάδα. Ή παγωτό.

Μη προτείνεις: “Πάμε εκεί, εάν θες έλα”. 

Δείξε της ποιος είσαι από την αρχή. Θα κερδίσετε χρόνο. Θα κερδίσεις και τον δικό σου χρόνο που ισούται με έναν αγώνα μπάσκετ. Τον χρειάζεσαι αυτό τον χρόνο ε; Και μην υποδύεσαι κάποιον άλλον. Αυτόν που φαντάζεσαι πως θα τη γοητεύσει. Μη δείχνεις αυτό που θες να είσαι, δείξε αυτό που είσαι. Χαλάρωσε και κάνε τα αστεία όπως τα καταλαβαίνεις εσύ. Αν γελάσει μάλλον ταιριάζετε. Αν όχι ή δεν έχει χιούμορ ή της αρέσεις τόσο πολύ που πρόσκαιρα έχει χάσει τις βασικές της αντιδράσεις ή πρέπει να βελτιώσεις τα αστεία σου.

Δείξε της ότι είσαι θαρραλέος και πως δε ξέρεις τα πάντα. Πως δεν μπορείς να χειριστείς όλες τις καταστάσεις. Μη δείξεις σε κανένα κορίτσι ότι ξέρεις τα πάντα. Εμείς τα κορίτσια ξέρουμε πως δε γίνεται να ξέρεις τα πάντα όσο είσαι αγόρι. 

Μη φοβάσαι να γίνεις ρομαντικός. Εαν θες να χορέψεις στη βροχή μαζί της, χόρεψε. Κανένα κορίτσι δε κοροϊδεύει ένα αγόρι που τολμάει. Διάολε αφιέρωσε της τραγούδια, γράψε της σημειώματα. Κάνε ό,τι νιώθεις. Όσο το νιώθεις. Και στείλε της μήνυμα όποτε το νιώθεις. Μίλα της για όσα νιώθεις και μην την αφήνεις να τα μαντεύει.

Να φιλάς το κορίτσι σου με το ίδιο πάθος είτε αν την είδες πριν μερικές ώρες, είτε πριν μερικές μέρες.

Να τη ρωτάς τι κάνει και να το εννοείς. Να ακούς την απάντηση της και να την ερωτεύεσαι κάθε φορά που ενδιαφέρεται να μάθει τι κάνεις εσύ. Δεν υπάρχει απάντηση στο ”τι έχεις;” μάθε το από νωρίς. Υπάρχει μόνο ”πάμε βόλτα να σου πάρω σοκολάτα και να πούμε βλακείες;”

Θα πρέπει να κάνεις υπομονή όταν περιμένει περίοδο, όταν έχει μαλώσει με την κολλητή της, όταν όλα πάνε στραβά, όταν τελειώνει Κυριακή βράδυ το σαμπουάν και βάζει τα κλάματα. Θα πρέπει να μη σε πειράζει πολύ όταν σε φωνάζει με υποκοριστικά ή όταν σου παίρνει το φαγητό επειδή άλλαξε γνώμη στο εστιατόριο.

Μην είσαι τσιγκούνης με το κορίτσι που είσαι ερωτευμένος. Μη σε νοιάζει αν θα δείτε ακόμα και παιδική ταινία στο σινεμά. Πάρτε ποπ κόρν και αναψυκτικό και απολαύστε τη. Και μη πεις ”άσε μωρέ θα την κατεβάσουμε”.

Γίνε απο εκείνους τους άντρες που υποστηρίζουν τη γνώμη τους αλλά παραδέχονται τα λάθη τους και ζητούν συγνώμη.

Φίλα τη δημόσια με πάθος το ίδιο συχνά όσο την φιλάς το μέτωπο τρυφερά. Κάνε τη να γελάει και φρόντισε την.

Ο Robin Williams το έχει περιγράψει τέλεια: “Δεν είσαι τέλειος, φίλε. Ούτε το κορίτσι που σου αρέσει είναι. Άσε με να σε γλιτώσω από χαμένο χρόνο. Δε ψάχνεις το τέλειο. Ψάχνεις εκείνο που θα σε κάνει να νιώθεις καλά. Τώρα ξέρεις τα πάντα. Ανακάλυψε το μάγκα μου και δε θα το μετανιώσεις”

Κι αν τελικά δεν σου αρέσει ένα κορίτσι μην ντραπείς, μην διστάσεις, μην φοβηθείς. Απλά αντικατάστησε μερικές λέξεις από το παραπάνω κείμενο και κάνε τα πράγματα με το ίδιο ακριβώς πάθος, ειλικρίνεια και νοιάξιμο.

Και κάτι τελευταίο: Έχε καλούς φίλους. Αστείους τύπους, τίμιους φίλους. Που θα σε στηρίξουν όταν θα πληγωθείς. Γιατί όσο καλός κι αν είσαι δεν είναι δεδομένο ότι θα αρέσεις πάντα στον άνθρωπο που θες.

Διάβασε ακόμα: ‘Οσα θα ήθελα να ξέρει η κόρη μου για να γίνει ευτυχισμένη