Το αντηλιακό δεν είναι ένα beauty προϊόν που κάνει ξαφνικά την εμφάνιση του αυτήν την εποχή.

Στην πραγματικότητα, το αντηλιακό πρέπει να είναι βασικό μέρος της καθημερινής beauty ρουτίνας μας όλον τον χρόνο. Τώρα, όμως, η χρήση του κρίνεται απολύτως απαραίτητη, μιας και ο ήλιος είναι κάθε μέρα και δυνατότερος.

Ειδικά μετά από μία χρονιά που μείναμε μέσα στο σπίτι και δεν εκτεθήκαμε στον ήλιο όσο θα έπρεπε, είναι ακόμη πιο σημαντικό να δώσουμε βάση στην επιλογή και την εφαρμογή του αντηλιακού μας. Μην σε ξεγελά η μάσκα, ούτε η συννεφιά. Ο ήλιος είναι πάντοτε εκεί, το ίδιο και οι οθόνες που σε περιβάλλουν καθημερινά και βοηθούν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Αν, λοιπόν, είσαι και εσύ άνθρωπος με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και θες να χαρείς τον ήλιο με ασφάλεια, διάβασε τα παρακάτω.

Βρες την καταλληλότερη υφή αντηλιακού για την επιδερμίδα σου

Εδώ χρειάζεται να σκεφτείς όπως όταν διαλέγεις ένα νέο moisturizer. Οι ανάγκες της επιδερμίδας σου παραμένουν οι ίδιες και το μόνο που αλλάζει είναι το ζητούμενο προϊόν. Για καλή σου τύχη, υπάρχουν πλέον αντηλιακά που σέβονται κάθε τύπο επιδερμίδας. Έτσι, αν εσύ έχεις ιδιαίτερα λιπαρή επιδερμίδα, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, θα επιλέξεις ένα ματ αντηλιακό σε υφή gel ή πούδρας. Αντίθετα, αν η επιδερμίδα σου έχει μεγάλη ανάγκη για ενυδάτωση όλον τον χρόνο, ένα αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου είναι ιδανικό.

Μην αρκεστείς σε ένα makeup ή ενυδατική κρέμα με SPF

Μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι το αντηλιακό σου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της beauty ρουτίνας σου. Αυτό το fact δεν αναιρείται ούτε από το γεγονός ότι πολλές ενυδατικές κρέμες ή foundations έχουν έναν συγκεκριμένο δείκτη προστασίας. Μία αντηλιακή κρέμα είναι ανεξάρτητη από αυτό και σίγουρα πιο ενυδατική. Για έξτρα προστασία, εφάρμοσε την πάνω από την ενυδατική κρέμα σου, ώστε να “κλειδώσει” την υγρασία.

Φρόντισε ώστε το αντηλιακό σου να προστατεύει και από τις UVA ακτίνες

Το ότι το αντηλιακό σου πρέπει να έχει υψηλό SPF πρέπει να το θεωρείς πλέον δεδομένο. Το ιδανικότερο που μπορείς να επιλέξεις είναι το SPF50. Ωστόσο, κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξεις στην ετικέτα του αντηλιακού σου, είναι η προστασία που προσφέρει τόσο από τις UVA ακτίνες, όσο και από τις UVB. Συνήθως, οι περισσότεροι εστιάζουν στις UVB, καθώς θεωρούνται υπεύθυνες για τα πιο εμφανή καψίματα που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος. Ωστόσο, οι UVA ακτίνες είναι εξίσου βλαβερές για την επιδερμίδα σου. Φέρνουν πρόωρη γήρανση του δέρματος, πανάδες αλλά και απώλεια κολλαγόνου.

Μη φοβηθείς να εφαρμόσεις μεγάλη ποσότητα και να το ανανεώσεις συχνά

Ουσιαστικά, αυτό που λέμε είναι ότι το αντηλιακό σου δεν θέλει τσιγγουνιές. Εφάρμοσε μεγάλη ποσότητα στην πρωινή σου beauty ρουτίνα και φρόντισε να το ανανεώνεις συχνά μέσα στη μέρα. Ένας απλός τρόπος για να βεβαιωθείς ότι εφάρμοσες σωστή ποσότητα, είναι να δημιουργήσεις 13 τελείες από αντηλιακό στο πρόσωπο και τον λαιμό σου και ύστερα να τις απλώσεις απαλά παντού.

featured image: @ktv_1809