Ήδη από τον περασμένο χειμώνα τα σκούρα κραγιόν έχουν γίνει μεγάλη αδυναμία στις γυναίκες όλων των ηλικιών. Δαμασκηνί, πολύ σκούρο κόκκινο, μαύρο, μοβ που είναι σχεδόν μαύρο, μαύρο που είναι πιο μαύρο κι από μαύρο. Το φοράω εγώ, το φοράει η μαμά μου, το φοράει κι η μικρή μου ξαδέρφη. Μας αρέσει αυτή η dark πινελιά, πώς να το κάνουμε!

Κι ενώ λοιπόν το φοράμε όλες με ευλάβεια και ενώ στα καταστήματα καλλυντικών τα ράφια με τα σκούρα κραγιόν ανεφοδιάζονται με ταχύτητα φωτός, καμιά φορά αναρωτιέμαι: το φοράω σωστά; Δείχνει ωραίο πάνω μου; Μήπως με «σκοτώνει» λίγο; Μήπως είναι too much; Μήπως να βάλω πάλι το nude κραγιόν μου που είναι μεν αδιάφορο, αλλά παραμένει ασφαλής επιλογή;

Για να σου φύγουν όμως κι εσένα αυτές οι σκέψεις και για να φοράς με σιγουριά αυτό το λατρεμένο darker that the darkest night κραγιόν σου, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

  1. Κάνε απολέπιση. Ε ναι, ήρθε η ώρα. Το σκούρο κραγιόν θέλει λεία επιφάνεια για να απλωθεί ομοιόμορφα και να μην δημιουργεί «σκιές» στο χρώμα. Δε χρειάζεται να έχεις τα σούπερ εξειδικευμένα προϊόντα απολέπισης, τρίψε τα χείλη σου με μια οδοντόβουρτσα, αυτό συχνά είναι αρκετό.
  2. Ενυδάτωσε τα χείλη σου. Αυτό δεν ισχύει για μια φορά μόνο. Καλό είναι να το έχεις στη ρουτίνα ομορφιάς. Μετά την απολέπιση, πάντα ακολουθεί η ενυδάτωση. Δεν θέλεις ξερά και σκασμένα χείλη για να απλώσεις το κραγιόν σου. Και πίστεψέ με ούτε αυτό θέλει. Επιπλέον τα κραγιόν και ειδικά τα ματ σε σκούρα απόχρωση έχουν την τάση να ξηραίνουν περισσότερο τα χείλη. Μη ρωτάς γιατί, δεν ξέρω. Το λένε όμως οι ειδικοί.
  3. Προετοίμασε το έδαφος. Προσωπικά το lip primer το θεωρώ επένδυση. Το κραγιόν απλώνεται πολύ πιο εύκολα και μένει σταθερό για περισσότερες ώρες.
  4. Διάλεξε τη σωστή απόχρωση. Έχε υπόψη σου ότι πολλές σκούρες αποχρώσεις κραγιόν ενδέχεται να κάνουν τα δόντια σου να φαίνονται πιο κίτρινα. Γι’ αυτό πόνταρε σε αποχρώσεις με μπλε υποτόνους, που θα κάνουν τα δόντια να φαίνονται πιο λευκά και το χαμόγελό σου πιο λαμπερό!
  5. Μην ξεχάσεις το μολύβι χειλιών. Για πάρα πολλούς λόγους. Αρχικά για να μην ξεφύγει το κραγιόν και μοιάζεις με καρικατούρα. Δεύτερον το μολύβι χειλιών όταν το εφαρμόζεις κάτω από το κραγιόν το βοηθά να παραμείνει σταθερό περισσότερες ώρες. Και τρίτον και πιο σημαντικό, θέλεις ξεκάθαρα όρια σε ένα λουκ με σκούρο κραγιόν. Οριοθέτησε την περιοχή σου λοιπόν!
  6. Μην ξεχάσεις το bronzer. Το σκούρο κραγιόν κι ειδικά το μαύρο έχει την τάση να κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο χλωμό. Οπότε ναι μεν κρατάς το μακιγιάζ σε χαλαρούς τόνους, όμως λίγο ρουζ ή λίγο bronzer είναι προαπαιτούμενα.