Ελπίζω να μην ήρθες σε αυτό το άρθρο με σκοπό να διαβάσεις ένα κείμενο ανωτερότητας που θα λέει ό,τι καταλαβαίνουμε. Γιατί καμία κατανόηση δεν θα υπάρξει σήμερα εδώ. Ακριβώς το αντίθετο. Συγκεντρώσαμε όλα όσα μας εκνευρίζουν και μονοπωλούν τις συζητήσεις μας και τα παραθέτουμε. Ακολουθούν όλα όσα είναι κακά, στραβά και ανάποδα στο dating:

* Η “σχέση” ζει στα dm και στα insta story reactions. Και εκεί που όλα πάνε καλά, πέφτει η ατάκα “να τα πούμε και από κοντά” και δεν ειδώθηκαν αυτοί ποτέ και ζήσαμε κι εμείς καλύτερα.

*Σαφώς και πρέπει να κρίνουμε από τις πράξεις και όχι από τα λόγια. Αλλά όταν δεν έχεις τίποτα από τα δύο κρίνεις από το πόσο άμεσα και πόσο συχνά βρίσκεται κάποιος στα άτομα που είδαν το στόρι σου.

*Η αποκλειστικότητα είναι το νέο “Yes, I do”. Για κάποιο λόγο θεωρείται το μεγάλο βήμα στη σχέση και όχι το αυτονόητο σημείο εκκίνησης.

*“Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω”. Και είναι της μόδας φέτος και τα καπέλα και το να αποχωρείς στο πρώτο πρόβλημα.

* Άλλωστε φαίνεται να έχουμε αποδεχτεί ότι εύκολα βρίσκεις τον επόμενο στόχο. Λίγο προσοχή, γιατί όπως το σκεφτόμαστε εμείς για κάποιον, έτσι και κάποιος το σκέφτεται για εμάς.

*Γενικά σαν να έχουν πέσει οι προσδοκίες ή είναι ιδέα μου; Εκεί που υπήρχαν λίστες ολόκληρες για το ιδανικό ταίρι, τώρα το κάθε φλερτ είναι μια νέα εμπειρία που κάτι θα μας μάθει.

*Έρωτας, αυτός ο άγνωστος. Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε τόσο ανυπόμονοι να ερωτευτούμε που δεν μπορούμε να περιμένουμε να μας συμβεί. Απλά ασχολούμαστε για να ασχολούμαστε και για να έχουμε κάτι να λέμε στις συζητήσεις.

* Σύμφωνα με έρευνα, ερασιτεχνική μεν αλλά φαίνεται να επαληθεύεται, κάπου εκεί στο τρίμηνο, ραγίζει το γυαλί. Όχι, δεν έγινε κάτι. Απλά μάλλον τόσο θέλει για να πεις ότι το έζησες κι αυτό και πάμε για άλλα.

*Κανείς ουσιαστικά δεν είναι διαθέσιμος. Άλλοι γιατί έχουν βάλει τον εαυτό τους πολύ ψηλά και κανένας δεν τους κάνει. Άλλοι γιατί τους αρέσει αυτή η μισή κατάσταση που υπάρχει κάτι αλλά δεν υπάρχει κιόλας. Άλλοι γιατί νιώθουν ότι δεν μπορούν να βρουν αυτό που αναζητούν. Ο καθένας για το δικό του λόγο αλλά ένας προβληματισμός γενικά υπάρχει εκεί έξω.

Και τώρα τι;

Έτσι θα είναι από εδώ και πέρα τα πράγματα; Η κάθε εποχή είχε το δικό της challenge και όπως φαίνεται το να είναι μια σχέση κάτι παραπάνω από instagram official, είναι η πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την εποχή.

Προσωπικά πιστεύω στον έρωτα. Όπως και να έχεις στρώσει τη ζωή σου, ό,τι προτεραιότητες, όρια και σχέδια να έχεις κάνει, όταν ερωτεύεσαι όλα ανατρέπονται. Πιστεύω λοιπόν πως όταν ερωτευτείς θα τα κάνεις όλα σωστά. Κι αν δεν τα κάνεις σωστά, σίγουρα θα προσπαθήσεις πολύ γιατί θα σε νοιάζει και θα θέλεις να πετύχει.

Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από το “θέλω εσένα μόνο”. Αλλά για να το αναζητάς πρέπει και να μπορείς να το δώσεις.

Δες ακόμα:

4 λόγοι που εξηγούν γιατί το dating πρέπει να είναι μέρος της ζωής σου


featured image: Hunting Maven