Το πιθανότερο είναι ότι τόσα χρόνια που βλέπεις στο repeat τα Φιλαράκια, δε σκέφτηκες ποτέ ότι μπορείς να μάθεις και μερικά πράγματα περί σωστής οικονομικής διαχείρισης. Μεταξύ μας, ευχόμαστε να έχεις υιοθετήσει έστω και λίγο το πνεύμα του Chandler και όχι της Rachel. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν πολλές άλλες σειρές όπου οι χαρακτήρες δείχνουν όσο ρεαλιστικότερα γίνεται τι πάει στραβά μετά από μερικές λάθος κινήσεις. Έτσι, πλέον έχουμε κάποια σίγουρα tips που καλό θα ήταν να ακολουθούμε – για να ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Να συζητάς το budget σου με την υπόλοιπη παρέα

Όσα μας έμαθαν για τη σωστή οικονομική διαχείριση οι αγαπημένες μας σειρές
IMDB
Πρόκειται για μία άβολη συζήτηση που πρέπει να γίνει. Ας πούμε σε μία παρέα όπως τα Φιλαράκια, η Phoebe, η Rachel και ο Joey αναγκάστηκαν να πουν στους υπόλοιπους ότι έχουν στενότερο budget. Όπως κατάλαβες δε γίνεται οι μισοί να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τη σαλάτα και οι υπόλοιποι να παραγγέλνουν ό,τι δει το μάτι τους στον κατάλογο.

Γίνε δημιουργική με όσα έχεις

Όσα μας έμαθαν για τη σωστή οικονομική διαχείριση οι αγαπημένες μας σειρές
Netflix
Τα κορίτσια στο The Bold Type ξέρουν πολύ καλά τι πάει να πει οικονομική στενότητα στη Νέα Υόρκη – άσχετα που πάνε στη δουλειά με ταξί. Επί χρόνια η Jane και η Shutton συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα με μία μόνο κρεβατοκάμαρα. Το “υπνοδωμάτιο” της Shutton βρίσκεται στο σαλόνι και ξεχωρίζει με μερικές εσωτερικές κουρτίνες.

Μην περιμένεις ότι κάποιος άλλος θα βάλει σε τάξη τα οικονομικά σου

Όσα μας έμαθαν για τη σωστή οικονομική διαχείριση οι αγαπημένες μας σειρές_2
Fox
Μην κάνεις ας πούμε σαν τον Nick στο New Girl. Eκείνος έκλεινε σε ένα κουτί ακόμη και τους απλήρωτους λογαριασμούς για να μην τους βλέπει. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε όταν το ανακάλυψε η Jess. Τι αποκομίσαμε από αυτό; Ότι εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά μας από τη στιγμή της ενηλικίωσης μας. Όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε, τόσο το καλύτερο.

Mην ακολουθείς διαφορετικό lifestyle από αυτό που μπορεί να αντέξει η τσέπη σου

Όσα μας έμαθαν για τη σωστή οικονομική διαχείριση οι αγαπημένες μας σειρές_3
Netflix
Εδώ το μυαλό όλων μας μπορεί εύκολα να πάει στην Emily in Paris. Ποιος άνθρωπος μετακομίζει στο Παρίσι, νοικιάζει σπίτι στο κέντρο, παίρνει κάθε μέρα ταξί και κρουασάν; Και όλα αυτά με έναν κανονικό μισθό; Να ευχαριστήσουμε την Emily σε αυτό το σημείο για όλες τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες που δημιούργησε. Φαντάσου πόσο έξαλλοι πρέπει να είναι οι Παριζιάνοι.

Πλήρωνε τους φόρους σου όσο νωρίτερα μπορείς

Όσα μας έμαθαν για τη σωστή οικονομική διαχείριση οι αγαπημένες μας σειρές_4
CBC
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, όπως αυτή του Schitt’s Creek. Πώς νομίζεις ότι κατέληξε η συγκεκριμένη οικογένεια στην μικρή αυτή πόλη; Το κράτος κατάσχεσε ό,τι είχαν και δεν είχαν καθώς ο διευθυντής που είχαν ορίσει στην εταιρεία δεν πλήρωσε ποτέ τους φόρους. Σκληρό αλλά σημαντικό το μάθημα κι εδώ.
featured image: Netflix