Παρά τον μεγάλο ντόρο που έχουν προκαλέσει τον τελευταίο καιρό, τα κοντά μαλλιά, εμείς με τα πολύ μακριά μαλλιά ξέρουμε πως μπορούμε να σαγηνεύσουμε τον καθένα στο πέρασμα μας και σίγουρα να τον κάνουμε να κοιτάει για ώρες.

Τι ξέρουν όμως όσα κορίτσια έχουν πολύ μακριά μαλλιά;

Όπου πηγαίνεις, αφήνεις και από μία τρίχα σου.

Είναι κάτι σαν το σήμα κατατεθέν σου. Ο Ζορό είχε το «Ζ», εσύ έχεις τις τρίχες σου! Κάτω από τους καναπέδες, πάνω στο μαξιλάρι, στην σχολή ή στο γραφείο σου, πάντα θα υπάρχει έστω και μία τρίχα ξεχασμένη.

Βρίσκεις συνέχεια τρίχες στο φαγητό σου.

Όσες κοπέλες έχουν μακριά μαλλιά, δε νομίζω πως είναι και πολύ εξοικειωμένες με την κουζίνα. Σίγουρα, σου έχει τύχει να βρεις τρίχες σου στο φαγητό ακόμη και όταν έχεις πιασμένα τα μαλλιά σου. Καλύτερα, λοιπόν, να αποφεύγεις τέτοιους κινδύνους, τόσο για εσένα όσο και για τους άλλους γύρω σου.

Τα μαλλιά σου είναι ενοχλητικά για όποιον θέλει να σ’ αγκαλιάσει.

Μπορεί τα μακριά μαλλιά να αρέσουν στην πλειοψηφία των αντρών αλλά δε νομίζω πως τρελαίνεται κανείς από αυτούς στην ιδέα να αγκαλιάζει την σύντροφο του και να τρώει τις τρίχες από το κεφάλι της. Προσοχή, λοιπόν, κάθε φορά που έχεις όρεξη για πιο προσωπικές στιγμές, να πιάνεις τα μαλλιά σου μία αλογοουρά.

Είναι δύσκολη η ώρα του «αποχωρισμού».

Ίσως από τις πιο δύσκολες στιγμές. Όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουμε με αυτά, είναι κάτι σαν ζωντανός οργανισμός που ζει μαζί μας. Μας είναι αδύνατο, λοιπόν, να τα αποχωριστούμε!

Δεν υφίσταται στη ρουτίνα σου η φράση «Λούζομαι και φεύγω».

Ξέρεις πως το λούσιμο είναι κάτι σαν ιεροτελεστία. Αφού έχεις χαλάσει το μισό μαλακτικό, τα βουρτσίζεις για αρκετή ώρα και έπειτα για άλλη πόση ώρα τα στεγνώνεις και τα φτιάχνεις.

Προσέχεις πάρα πολύ όταν σβήνεις κάποιο κερί.

Το Πάσχα, τα γενέθλια ή οι ρομαντικές συναντήσεις κάτω από το φως των κεριών είναι ίσως από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Μία λανθασμένη σου κίνηση ή ένα απότομο τίναγμα των μαλλιών σου και μπορεί να «λαμπαδιάσεις» στην στιγμή.

Οι αλογοουρές δε στέκονται ποτέ!

Και εκεί που λες ότι το πήρες απόφαση και θα κάνεις τα μαλλιά σου μία αλογοουρά, μετά από μισή ώρα περπατήματος, γυμναστικής ή χορού, αρχίζει να λύνεται και να πέφτει αργά και βασανιστικά. Την τραβάς από εδώ, την τραβάς από εκεί αλλά το αποτέλεσμα δε σώζεται.

Οι μέρες με αέρα δεν είναι και οι αγαπημένες σου.

Δε νομίζω πως υπάρχει κοπέλα με μακριά μαλλιά πάνω στη γη που να αγαπά τις μέρες με αέρα. Μπερδεύονται, λαδώνει η βάση και είσαι συνεχώς σε ετοιμότητα  για να τα συγκρατήσεις καθώς προσπαθούν βίαια να καλύψουν το πρόσωπο σου!

Το lip gloss είναι ένα μεγάλο challenge

Το ξέρεις καλά αυτό το εμπόδιο.

Δυσκολεύεσαι να βρεις τα σωστά προϊόντα.

Σαμπουάν, μαλακτικά, μάσκες, κρέμες και λάδια για ίσια ή ξηρά ή λιπαρά ή σγουρά ή μεικτής σύστασης μαλλιά. Τοοοόσα πολλά προϊόντα που πραγματικά σου παίρνει μία αιωνιότητα κοιτώντας τα στο ράφι του σούπερ μάρκετ και προσπαθώντας να αποφασίσεις ποιο από αυτά είναι το κατάλληλο.