Το στήθος σου σε απασχολεί ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Όταν πρωτοξεκίνησες να ψάχνεις το κατάλληλο μπικίνι, σουτιέν, bralette.

Η αλήθεια είναι πως ενώ υπάρχει ένας καταιγισμός πληροφοριών, υπάρχουν πράγματα που ακόμα δεν ξέρεις για αυτό. Από την υγεία του στήθους μέχρι το ποιο crop top σου ταιριάζει ανάλογα με το μέγεθος, πρέπει να βάλεις τις πληροφορίες σε μία σειρά.

Ακολουθούν λοιπόν 7 facts που ίσως να μην ήξερες για το στήθος σου μέχρι τώρα:

1. Η περιοχή γύρω από τις θηλές είναι μοναδική σε κάθε γυναίκα

Η μέση σκουρόχρωμη περιοχή γύρω από τις θηλές είναι συνήθως τέσσερα εκατοστά. Παρόλα αυτά, κάθε γυναίκα διαφέρει. Το χρώμα ή το μέγεθος μπορεί να διαφέρει. Καλό είναι επίσης να τις τσεκάρεις συχνά για την υγεία σου.

2. Το ίδιο ισχύει και για τις θηλές

Το free the niple δεν είναι ένα απλό σύνθημα. Η ωραιοποίηση του γυναικείου σώματος συνδέεται με  συγκεκριμένα πρότυπα. Δεν χρειάζεται να έχεις γεννηθεί με πλούσια χαρακτηριστικά. Όπως είπαμε, η καθεμία ξεχωρίζει για αυτό που είναι. Και είναι απόλυτα φυσιολογική.

3. Το στήθος δεν είναι ποτέ συμμετρικό

Όσο και αν προσπαθούμε με push-up κορμάκια ή σουτιέν, η αλήθεια είναι μία. Και είναι normal. Άλλωστε, το 91% των γυναικών δεν έχει απόλυτα συμμετρικό στήθος.

4. Το βάρος του στήθους σου διαφέρει

Υπάρχει λόγος που οι γυναίκες με μεγάλο στήθος αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μέση. Εξαρτάται από το βάρος που έχουν στο μπροστινό μέρος του σώματος τους. Από την άλλη, οι ενδείξεις A, B, C αντιστοιχούν και σε διαφορετικά γραμμάρια για κάθε μαστό. Φρόντισε λοιπόν να εξοπλίζεσαι με ένα καλό σουτιέν που θα είναι ταιριάζει ακριβώς σε εσένα.

5. Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία των μαστών

Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού σε νεότερες ή μεγαλύτερες γυναίκες. Εκτός από αυτό όμως, μπορεί να επηρεάσει την ελαστικότητα του δέρματος του στήθους σου.

7. Από την πλευρά των ανδρών

Σύμφωνα με μία έρευνα του 2013, οι άνδρες που προτιμούν μεγαλύτερα στήθη συνήθως θέλουν να ξεκινήσουν οικογένεια. Παράλληλα, μία άλλη έρευνα έδειξε πως, εκείνοι που προτιμούν τα μικρότερα στήθη φαίνεται πως είναι καλύτερα στα οικονομικά τους.

6. Το μεγαλύτερο στήθος της ιστορίας

Τέλος, τα μεγαλύτερα φυσικά στήθη ανήκουν στην Αμερικανίδα Annie Hawkins-Turner όπως μάθαμε γύρω στο 2000. Φορά ένα ειδικά σχεδιασμένο για αυτήν σουτιέν, μεγέθους  US 52I.

featured photo: Unsplash/@@struvictoryart