Οι Orphans’ 1618 από την ανάγκη τους για δημιουργία κατευθύνθηκαν στην ίδρυση μιας εταιρείας που σχεδιάζει και κατασκευάζει ξύλινες τσάντες. Διάλεξαν συνειδητά ως βασικό υλικό το ξύλο γιατί ”ακόμη και μετά την κοπή του συνεχίζει να είναι ζωντανό και να μετασχηματίζεται για πάντα”. Οι Orphan’s 1618 απαρτίζεται από τα αδέρφια Μαρία και Κωνσταντίνο Χαδουλό που ζουν στη Λάρισα.

‘’Στην εταιρική μας κουλτούρα έχουμε πυλώνες που στοιχειοθετούν την ύπαρξη μας ως brand, αντιμετωπίζοντας ανθρωποκεντρικά όλο μας το εγχείρημα δε στεκόμαστε στη στείρα πώληση ενός προϊόντος αλλά το ακολουθούμε εσαεί για να μπορούμε να το συντηρούμε και να παρακολουθούμε την εξέλιξη του στο χρόνο’’ περιγράφει ο Κωνσταντίνος, co-founder της Orphan’s 1618. ‘’Γι αυτό το λόγο κάθε προϊόν της Orphans’ 1618 χαρακτηρίζεται από μια συμβολοσειρά μοναδικότητας. Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει την εταιρική μας ταυτότητα, είναι το ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για δημιουργήματα που προκύπτουν από χειρονακτική εργασία και κατάθεση φαντασίας, ψυχής, έμπνευσης, όλα μας τα σχέδια είναι κατοχυρωμένα με χορήγηση τίτλου ιδιοκτησίας στον ΟΒΙ (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας)’’.

smoked-oak-backpack-front2 satin-walnut-backpack-front2 rosewood-burl-shoulderbag-front

Kάθε τσάντα που παράγουν είναι προϊόν χειρωνακτικής εργασίας έτσι η εταιρεία δε θέλει καμία δημιουργία της να να παροπλιστεί ή να πεταχτεί και για αυτό το λόγο δίνει στον ιδιοκτήτη της τη δυνατότητα να την επιστρέψει για να  επαναδιατεθεί σε νέο ιδιοκτήτη σαν vintage προϊόν.

‘’Για το καλοκαίρι του 2016 έχουμε σχεδιάσει μια συλλογή πολυχρηστικών αντικειμένων που καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών της σύγχρονης γυναίκας. Γνώμονας μας είναι να σχεδιάσουμε προϊόντα τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, γι’ αυτό και η συλλογή μας ξεκινά από πορτοφόλι και καταλήγει σε σακίδιο πλάτης. Το πάθος μας για την τελειότητα και τη χρηστικότητα μας οδηγεί στο να κυκλοφορούμε προϊόντα τα οποία δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με μια συμβατική τσάντα. Το μικρό βάρος, η υψηλή αισθητική και η διαφορετικότητα είναι τα σημεία που επενδύουμε και απαρτίζουν τις βασικές μας αρχές όσον αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των προϊόντων μας.’’ μας εξηγεί η Μαρία.

Πολιτική της εταιρίας είναι η κυκλοφορία δυο συλλογών τον χρόνο, μια καλοκαιρινή και μια χειμερινή, καθώς και μια συλλεκτική τσάντα που κυκλοφορεί σε αριθμημένα αντίγραφα για το διάστημα 6 Δεκεμβρίου έως 14 Ιανουαρίου και μετά αποσύρεται από την κυκλοφορία.

Γνώρισε περισσότερο της τσάντες στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.orphans1618.com | facebook.com/orphans1618 και στο Instagram/orphans1618

Oι Orphan’s 1618 χαρίζουν τον παρακάτω φανταστικό ξύλινο φάκελο σε μια αναγνώστρια. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. iroko-envelope-front