Η εποχή του Υδροχόου καλύπτεται από το σταθερό ζώδιο του αέρα και κυβερνάται από τον Ουρανό, τον πλανήτη της επανάστασης και της καινοτομίας. Καθώς ο Ήλιος περνά μέσα από το ζώδιο του Υδροφορέα, η οπτική μας γίνεται πιο ανθρωπιστική, προσανατολισμένη στην κοινότητα και πιθανώς λίγο πιο εκκεντρική.

Τώρα είναι η εποχή που είμαστε πιο ικανοί και έτοιμοι από ποτέ να αποτινάξουμε τις απαιτήσεις και τα «πρέπει» του περασμένου μήνα – ή και των προηγούμενων χρόνων – και να πάμε παρακάτω. Η εποχή του σταθερού ζωδίου είναι φτιαγμένη για να γιορτάζουμε την ατομικότητά μας, να συνεισφέρουμε και να συνεργαζόμαστε ακόμα κι αν αυτό γίνεται μέσα από το δικό μας, ιδιόρρυθμο μονοπάτι.

Κριός

Άφησε τη ζωή να προχωρήσει.

Η ενοχή ότι αφήνεις πίσω σου ποιος ήσουν και τι έκανες για πολλά χρόνια, σε κάνει να αισθάνεσαι ανάμεσα σε εκείνα που αισθάνεσαι οικεία και σε εκείνα που σε εμπνέουν να διευρύνεις ποιος θέλεις να είσαι σε αυτή τη φάση της ζωής σου. Το να αποφασίσεις μπορεί να είναι δύσκολο αλλά να θυμάσαι ότι δεν είναι ακατόρθωτο. Διατήρησε τις συνδέσεις με τους ανθρώπους σου ενώ εξελίσσεσαι σε αυτό που θέλεις να γίνεις.

Θυμήσου ότι η ζωή συμβαίνει για σένα, όχι σε σένα, και ενώ κάποια πράγματα μοιάζουν δύσκολα ή άβολα, όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Κοίταξε γύρω σου και να αναρωτήσου, «τι μπορώ να μάθω από αυτό;»

Ταύρος

Βρες το σημάδι που θα σου φανερώσει τον σκοπό σου.

Τελευταία, πολλά προσωπικά σου θέματα έχουν καταναλώσει από τον χρόνο, την ενέργεια και την προσοχή σου. Αυτό θα αλλάξει αυτό το μήνα!

Η γνώση που απόκτησες όλα αυτά τα χρόνια θα χρησιμεύσει ως γέφυρα και θα φέρει ευκαιρίες για να επεκτείνεις το προσωπικό σου δίκτυο. Αν φροντίσεις να διατηρήσεις ξεκάθαρους τους μελλοντικούς σου στόχους θα σε κρατήσει προσγειωμέν@.

Παρατήρησε τα πράγματα αυτόν τον μήνα, ειδικά εκείνα για τα οποία αισθάνεσαι υπεύθυν@. Αυτό για παράδειγμα είναι ένα σημάδι που θα φανερώσει τον σκοπό σου.

Δίδυμοι

Η ουσία είναι σημαντική.

Και κάπως τελειώνει η ανησυχία για σένα! Τέλος αυτό το σκοτεινό σύννεφο που βίωνες τους τελευταίους μήνες. Βγαίνει ο ήλιος. Προσπάθησε να επιστρέψεις ομαλά πίσω στον ρυθμό με τον οποίο είσαι εξοικειωμέν@. Θα είναι ο καλύτερος τρόπος δράσης για να αποτρέψεις την εξάντληση της ενέργειάς σου με τα νέα δεδομένα. Το να το παρακάνεις με τη δουλειά ή με τις βόλτες είναι κάτι που θα σε κουράσει! Είναι σημαντικό να γνωρίζεις και να τιμάς τα όριά σου, Δίδυμε.

Δώσε προτεραιότητα σε δραστηριότητες που απολαμβάνεις βαθιά, επειδή αυτές οι δραστηριότητες θα τονώσουν τα ενεργειακά σου αποθέματα. Το να εστιάσεις στην ικανοποίησή σου έχει προτεραιότητα.

Καρκίνος

Ήρθε η ώρα να ξεφύγεις.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες ένα ταξίδι, Καρκίνε; Τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή να ξεκινήσεις μία εξόρμηση. Έχεις δουλέψει σκληρά τους τελευταίους μήνες και η επιβράβευση των προσπαθειών σου με χρόνο στον εαυτό σου κι ένα ταξίδι μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να αναζωογονηθείς και να εμπνευστείς.

Λέων

Η γνώση είναι η μισή μάχη.

Η ευαλωτότητα στις προσωπικές σχέσεις έχει μπει πρόσφατα στην τροχιά του ενδιαφέροντός σου. Το να φοβάσαι να αποκαλυφθείς συναισθηματικά έχει γίνει περισσότερο εμπόδιο παρά προστασία αφού θέλεις να γίνεις δεκτ@ συναισθηματικά χωρίς να προσφέρεις κανένα συναίσθημα σε αντάλλαγμα. Δεν είναι βιώσιμος ο τρόπος σου, κάνε κάτι για αυτό. Αναλογίσου τι έντονα συναισθήματα έχεις εσωτερικεύσει και θυμήσου πως όσα περισσότερα γνωρίζεις, τόσο περισσότερα μπορείς να μεταμορφώσεις.

Παρθένος

Σε νοιάζονται, μην το ξεχνάς.

Η επίγνωση των βαθιά καταπιεσμένων συναισθημάτων σου και των σχετικών τραυμάτων θα σε βοηθήσει την επόμενη σχέση σου διαφορετική από όσες έχεις ζήσει μέχρι σήμερα. Το να είσαι ευάλωτ@ είναι ΟΚ τώρα, ενώ μέχρι σήμερα ήταν κάτι που σε τρόμαζε. Ωστόσο, ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα είναι κι η αιτία που απολαμβάνεις τη σύνδεση με τον άλλον όσο ποτέ άλλοτε. Το να ψάξεις για τα καταπιεσμένα συναισθήματά που κουβαλάς εδώ και πολύ καιρό θα σε βοηθήσει πολύ αυτόν τον μήνα, Παρθένε. Μπορεί επίσης να βρείς ωφέλιμο να τα μοιραστείς με τον σύντροφό σου.

Ζυγός

Δέξου τη βοήθεια.

Τα ταλέντα και τα πάθη σου είναι τομείς της ζωής σου που μπορείς να πάρεις στα σοβαρά. Είναι κάτι που το ξέρεις από καιρό. Μοιράσου αυτές τις αγάπες σου με τους άλλους, συζήτησέ τα, δεν ξέρεις που μπορεί να οδηγήσουν. Προετοίμασε τον εαυτό σου για μεγάλα και φωτεινά πράγματα. Μένει μόνο να τα μοιραστείς και να δεχτείς βοήθεια.

Σκορπιός

Είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ.

Έχεις πετύχει το τζάκποτ βασιζόμεν@ στη σοφία σου και την εμπειρία σου. Οι προσπάθειες που έχεις καταβάλει στη δουλειά αποδίδουν με τρόπους που δεν μπορούσες να προβλέψεις. Το ότι έσκαψες βαθιά μέσα σου για να αποκαλύψεις τις προκαταλήψεις σχετικά με το πώς βλέπεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου άξιζε.

Τώρα που μπορείς να δεις τον εαυτό σου πιο καθαρά, το ίδιο κάνουν και οι γύρω σου.

Τοξότης

Το μέτρο είναι το κλειδί.

Η όρεξή σου αυξάνεται σιγά σιγά. Ωστόσο, οι διακυμάνσεις στα οικονομικά σε αποθαρρύνουν. Εστίασε στον προϋπολογισμό σου — παρόλο που μπορεί να μην ακούγεται διασκεδαστικό — θα σε βοηθήσει πάρα πολύ αυτόν τον μήνα!

Το μέτρο είναι το κλειδί, οπότε αν αισθάνεσαι την επιθυμία να υπερβάλλεις με κάτι, πάρτο ως σημάδι για να σταματήσεις και να σκεφτείς γιατί. Μερικές φορές αυτό που μπορεί να φαίνεται αθώο μπορεί να κρύβει κάτι που χρειάζεται να ανακαλύψεις.

Αιγόκερως

Οικογενειακές στιγμές

Η έννοια της «τάξης» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για σένα τον τελευταίο καιρό. Ενώ έχεις βιώσει τα οφέλη της, όπως σταθερά οικονομικά και σταθερές διατροφικές συνήθειες, αρχίζεις να αισθάνεσαι τις περιοριστικές της πλευρές. Το να αποκλίνεις προσωρινά από τη ρουτίνα σου έχει ως αποτέλεσμα αισθήματα βαθιάς ενοχής. Η αποκατάσταση της ισορροπίας απαιτεί χρόνο, Αιγόκερε, οπότε το να κάνεις που και που το χατίρι  στον εαυτό σου μπορεί να σε βοηθήσει να καταπραΰνεις τα αντιπαραγωγικά συναισθήματα και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις, όπως η ενοχή.

Υδροχόος

Σου λείπει η συνεργασία

Το να πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει τα πάντα μόνος του σε έχει απογοητεύσει ήδη, παρόλο που έχεις δουλέψει σκληρά για να συγκεντρώσεις όλα τα κομμάτια του παζλ που είναι απαραίτητα για τη ζωή που θέλεις να ζήσεις. Το μπερδεμένο κομμάτι είναι ότι παρόλο που έχεις όλα τα κομμάτια του παζλ μπροστά σου, νιώθεις ότι κάτι λείπει. Κι αυτό είναι η συνεργασία.

Αυτή η προσπάθεια να κάνεις τα πάντα μόν@ σου σού έχει προσφέρει μια ψευδή αίσθηση ελέγχου, που απαιτεί πολύ δύναμη για να τη διατηρήσεις. Ενώ είναι δυνατό να ζήσεις με τόση αντίσταση, δεν είναι ευχάριστο, Υδροχόε. Ένα ερώτημα που πρέπει να συλλογιστείς αυτόν τον μήνα είναι, ποιος ρόλο θα παίξει η σύνδεση και η συνεργασία στη ζωή που θέλεις να χτίσεις;

Ιχθύες

Η αναβλητικότητα στα καλύτερά της

Τελευταία είναι δύσκολο να αντισταθείς σε περισπασμούς όπως η ονειροπόληση, τo άσκοπο scrolling στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ατελείωτο texting με φίλους. Κάθε φορά που παραδίνεσαι σ’ αυτό, πέφτεις πιο βαθιά στην αναβλητικότητα και το κάνεις ακόμα πιο δύσκολο για σένα.

Ένας τρόπος για να καταπολεμήσεις αυτόν τον φαύλο κύκλο είναι να τον αντιμετωπίσεις. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις τον εαυτό σου να θέλει να αφήσει κάτι σημαντικό για να χαζέψει σκέψου γιατί το κάνεις.