Ο νέος χρόνος είναι προ των πυλών και, ως συνηθίζουμε, είναι η εποχή που κάνουμε τον απολογισμό μας και ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε το νέο έτος με ανανεωμένη ενέργεια και έτοιμοι για όλα.

Τι μας επιφυλάσσει ο πρώτος μήνας του 2023;

Κριός: Νέα ζωή, ποια είναι η κυρία;

Ένας νέος τρόπος ζωής διαμορφώνεται και αναδιαμορφώνει συγκεκριμένους τομείς της ζωής σου. Μπορεί να αισθανθείς ότι η ανεξαρτησία σου απειλείται, λόγω των αλλαγών που συμβαίνουν γύρω σου, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι την ανάγκη να μιλήσεις σε κάποιον για το πώς νιώθεις.

Οι φίλοι και η οικογένεια μπορεί να μην είναι ο ασφαλής χώρος που ήταν κάποτε, προσθέτοντας πίεση σε μια ήδη άβολη μετάβαση. Αν και η επαφή με νέους ανθρώπους σε τρομάζει, μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Μερικές φορές, η γνώμη ενός ανθρώπου που δεν ανήκει στο περιβάλλον μας μπορεί να δώσει την προοπτική που έλειπε για να δούμε διαφορετικά τα πράγματα που μας απασχολούν. Ταυτόχρονα, μπορεί να δημιουργήσεις νέες, όμορφες σχέσεις!

Ταύρος: Η βιωσιμότητα απαιτεί χρόνο

Το να έχεις έναν σκοπό στη ζωή είναι η κινητήρια δύναμή σου και ο μοχλός που σε κάνει να σκεφτείς έξω από το γνώριμο πλαίσιό σου. Έχεις κίνητρο, μερικές φορές όμως σου λείπει η συνέπεια. Στο δρόμο για να πετύχεις τους στόχους σου, έχεις συναντήσει κάποιες προκλήσεις, οι οποίες επηρέασαν την ικανότητά σου να ενεργείς όπως θα ήθελες.

Αυτά που θέλεις μπορούν να πραγματοποιηθούν, αλλά χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να χτίσεις γερές βάσεις, ώστε να αντέξουν στο χρόνο. Αξιοποίησε τους διαθέσιμους πόρους και θα πάρεις σημαντικά αποτελέσματα.

Δίδυμοι: Κρύψε την πιστωτική σου κάρτα

Το να ζεις πολυτελώς δεν είναι έγκλημα, όμως πρέπει να αναρωτηθείς: Τα έξοδα που κάνεις τώρα ευθυγραμμίζονται με τους μελλοντικούς σου στόχους; Καλό θα ήταν να αποπληρώσεις τα χρέη σου, να αποταμιεύσεις λεφτά, ακόμη και να επενδύσεις.

Οι συνήθειές μας στα έξοδα έχουν έναν τρόπο να αποκαλύπτουν βαθύτερα ζητήματα που προσπαθούμε να αποφύγουμε, προσφέροντας άμεση αλλά ταυτόχρονα προσωρινή ικανοποίηση στον εαυτό μας. Αυτή η λύση όμως δεν πρόκειται να μας προσφέρει την ανακούφιση που πραγματικά επιθυμούμε.

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις την ανάγκη την επιθυμία να ξεσπάσεις στην πιστωτική σου κάρτα, αναρωτήσου: «Τι θα λύσει αυτή η αγορά;»

Καρκίνος: Αγκάλιασε τα συναισθήματά σου

Παρά το γεγονός ότι αισθάνεσαι περισσότερη κούραση από το συνηθισμένο τον τελευταίο καιρό, κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να προχωρήσεις. Επαγγελματικές σχέσεις σε βοηθούν να διαχειριστείς υλικά ζητήματα. Ο ψυχισμός σου, όμως, έχει ταλαιπωρηθεί.

Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσεις πώς νιώθεις και να συνδεθείς με τον συναισθηματικό σου εαυτό. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι η εξωτερική πίεση είναι μεγαλύτερη από την εσωτερική, όμως ίσως είναι πιο ουσιαστική.

Αξίζεις να νιώθεις καλά, γι’ αυτό κάνε ό,τι χρειάζεται για να το πετύχεις.

Λέων: Μπορείς να χαλαρώσεις

Ίσως νιώθεις ότι κάνεις βήματα πίσω στην προσπάθειά σου να κόψεις ανεπιθύμητες συνήθειες και να δημιουργήσεις νέες ρουτίνες. Μπορεί, όμως, να έχεις ανάγκη να φτάσεις στα όριά σου για να ξέρεις ποια είναι αυτά. Οι απαντήσεις ή οι λύσεις που αναζητάς βρίσκονται θαμμένες βαθιά και ο φόβος θολώνει το τοπίο.

Αυτήν τη στιγμή, η αποφασιστικότητά σου δοκιμάζεται. Άσε για λίγο στην άκρη τις προσδοκίες που έχεις για τον εαυτό σου, για να απαλλαγείς από τις περιττές ανησυχίες αυτής της περιόδου. Η στιγμιαία ευχαρίστηση σπάνια οδηγεί σε μακροπρόθεσμη ικανοποίηση.

Συχνά, ο μεγαλύτερος δρόμος είναι η πιο γρήγορη διαδρομή.

Παρθένος: Θέσε στόχους

Η ενασχόληση με δραστηριότητες που φέρνουν χαρά και ευχαρίστηση πρωταγωνιστούν στις σκέψεις σου, καθώς έχεις ανάγκη από ξεκούραση. Ωστόσο, οι δημιουργικές σου αναζητήσεις μοιάζουν περισσότερο με δουλειά παρά με διέξοδο για διασκέδαση.

Το συναίσθημα που βιώνεις είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Δε σε αφήνει να νιώσεις ανεμελιά κι αυτό σε ενοχλεί. Αν καταφέρεις να λύσεις το γρίφο του τι είναι αυτό που σε βασανίζει, ίσως να αποκαταστήσεις την εσωτερική σου ισορροπία. Τώρα είναι η στιγμή να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ σκοπού και ικανοποίησης.

Ζυγός: Απαιτείς τελειότητα

Το να προσπαθήσεις και το να κάνεις λάθη είναι και τα δύο διαδικασίες που απαιτούνται για να τα καταφέρεις σε οτιδήποτε. Άνοιξε τους ορίζοντές σου στη μάθηση, για να κατορθώσεις να κάνεις τις φιλοδοξίες σου πραγματικότητα. Αλλιώς θα συνεχίσεις να στρίβεις γύρω από τον εαυτό σου χωρίς αποτέλεσμα, παραμελώντας άλλους τομείς της ζωής σου.

Ήρθε η ώρα να βρεις μια δημιουργική δραστηριότητα για να εκτονώσεις την ενέργεια που κρύβεις μέσα σου.

Αγκάλιασε τη διαδικασία!

Σκορπιός: Είσαι στο προσκήνιο

Νιώθεις ότι αξίες όπως η αγάπη, η ελπίδα, η πίστη και όλα τα πνευματικά πράγματα έχουν ενισχυθεί στη ζωή σου, με αποτέλεσμα να διανύεις μια συναισθηματικά πιο συνειδητοποιημένη περίοδο.

Νιώθεις ότι δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις με τους κοντινούς σου ανθρώπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθείς, όμως ίσως δεν εκφράζεσαι κατανοητά. Μάθε να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου, γιατί έτσι θα αποκτήσεις μια δύναμη που καμία εξωτερική ώθηση δεν μπορεί να σου προσφέρει. Αυτό θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα όταν είσαι μόνο με τον εαυτό σου και θα μάθεις πώς να του δίνεις προτεραιότητα.

Τοξότης: Το παρελθόν επιστρέφει

Συναισθήματα που σχετίζονται με σχέσεις από τις οποίες νιώθεις ότι εξαρτάσαι έρχονται στην επιφάνεια καθώς πλοηγείσαι στα απομεινάρια μιας προηγούμενης σχέσης. Η εμπειρία σου με το πρώην ταίρι σου άνοιξε την πόρτα σε ανασφάλειες που προϋπήρχαν μέσα σου.

Μπορεί να είναι εύκολο να ρίξεις όλη την ευθύνη στο άλλο άτομο, όμως αν το κάνεις θα χάσεις την ευκαιρία να αναπτυχθείς. Σου δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσεις βαθύτερα τις πεποιθήσεις σου σχετικά με την οικονομική ευημερία, την ασφάλεια και τις σεξουαλικές ανάγκες σε μια σχέση.

Η αξιολόγηση του κατά πόσον αυτές οι πεποιθήσεις σε ωφελούν, μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τα περιττά βάρη και κάνεις μελλοντικά πιο υγιείς σχέσεις.

Αιγόκερως: Αναζητώντας ισορροπία

Είναι καιρός να κάνεις το δικό σου και να δομήσεις καλύτερα τη ζωή σου. Δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχεις. Έχεις επικεντρωθεί στη δουλειά, με αποτέλεσμα παραμελείς την ψυχική, σωματική και οικονομική σου υγεία.

Είναι σημαντικό να δώσεις περισσότερη σημασία σε αυτούς τους τομείς της ζωής σου. Απασχόλησε το μυαλό σου με ένα καλό βιβλίο, διατήρησε την ενυδάτωσή σου και διασφάλισε ότι μένεις εντός προϋπολογισμού, για να επαναφέρεις την ισορροπία στη ζωή σου.

Υδροχόος: Αδράνεια

Καθώς αναλογίζεσαι τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, νιώθεις ότι ανακάλυψες επιτέλους τη δουλειά που σε ικανοποιεί και πετυχαίνεις τους στόχους σου, λόγω της ικανότητάς σου να ηγείσαι. Από την άλλη γνωρίζεις ότι το να είσαι επικεφαλής δεν είναι πάντα ευχάριστο.

Αντιμετωπίζεις μια σειρά από προκλήσεις και οφείλεις να ανταποκρίνεσαι στην πίεση των ευθυνών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι εξάντληση. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να ισορροπείς ανάμεσα στον ηγετικό σου ρόλο και την ξεκούρασή σου.

Ιχθύς: Δείξε σεβασμό στα όριά σου

Η αντιμετώπιση ισχυρών συναισθημάτων είναι γνώριμη σε σένα, γι’ αυτό και λειτουργείς ως πολύτιμος σύμβουλος για τους γύρω σου. Καμία φορά υποτιμάς το βάρος της διαχείρισης αυτών των συναισθημάτων, όμως όλοι έχουν τα όριά τους.

Είναι λοιπόν σημαντικό να μάθεις να αναγνωρίζεις τα προειδοποιητικά σημάδια. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι αποκλειστικά για την απόλαυσή σου, Ιχθύ; Η χαρά και όλα τα ευχάριστα συναισθήματα που τη συνοδεύουν θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την ενέργειά σου.