Οργισμένη Παρασκευή Savoir Ville

«Όταν ανακαλύπτεται ένα πρησμένο και μελανιασμένο πτώμα να επιπλέει στον ποταμό Τάμεση, η αστυνομία μπορεί τουλάχιστον να είναι σίγουρη ότι η αναγνώριση του θύματος δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Γύρω από τον καρπό του νεκρού ανθρώπου, υπάρχει ένα νοσοκομειακό περικάρπιο. Επάνω του, είναι γραμμένο ένα όνομα: Δρ Φ. Κλάιν.

Όμως η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν είναι ολοζώντανη. Και καθώς δεν αργούν να βρεθούν στοιχεία που τη συνδέουν με το έγκλημα, καθίσταται η υπ’ αριθμόν ένα ύποπτη! Μην έχοντας τη δυνατότητα να πείσει την αστυνομία για την αθωότητά της, η Φρίντα αναγκάζεται να πάρει μία πολύ ριψοκίνδυνη απόφαση προκειμένου να μπορέσει να ενώσει όλα τα κομμάτια του αποτρόπαιου παζλ και ν’ ανακαλύψει την αλήθεια, πριν να είναι πολύ αργά τόσο για την ίδια όσο και για τους ανθρώπους που αγαπά».

Το συγκεκριμένο βιβλίο, το εντάσσω στη λίστα με τα καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει. Οι περιγραφές είναι τόσο έντονες, που νομίζεις ότι συμμετέχεις και εσύ στην ιστορία. Η αγωνία, ο φόβος, το σασπένς σε καθηλώνουν και σου κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία σελίδα. Και εκεί που νομίζεις ότι έχεις βρει τη λύση του μυστηρίου, το συγγραφικό δίδυμο έρχεται και ανατρέπει όλα τα δεδομένα. Η οργισμένη Παρασκευή είναι το πέμπτο μυθιστόρημα της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν. Τα συνιστώ και τα πέντε στους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος.

«Νίκι Φρεντς είναι το ψευδώνυμο του διεθνώς επιτυχημένου συγγραφικού δίδυμου και ανδρόγυνου Νίκι Τζέραρντ (Nicci Gerrard) και Σον Φρεντς (Sean French). Έχουν γράψει δεκατρία μυθιστορήματα -όλα ψυχολογικά θρίλερ-, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Προτού αρχίσουν να συνεργάζονται, και οι δύο είχαν πετυχημένες καριέρες ως ανεξάρτητοι συγγραφείς και δημοσιογράφοι. Τα βιβλία τους έχουν βρεθεί στις υψηλότερες θέσεις στις λίστες με τα ευπώλητα βιβλία, ενώ τρία από αυτά έχουν γυριστεί κινηματογραφικές ταινίες. Ζουν στο Σάφολκ της Αγγλίας και έχουν δύο κόρες».