Καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο στις γιορτινές μέρες που ακολουθούν, η βασική λίστα των προετοιμασιών περιλαμβάνει και τη διευθέτηση της ντουλάπας μας. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του ενδιαφέροντος που μπορεί να περικλείει σαν δραστηριότητα για όλους/ες τους/τις κατόχους, είναι βέβαιο πως  η οργάνωση της γκαρνταρόμπας μας, υπόσχεται πέρα από διασκέδαση και εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Η οργάνωση μιας ντουλάπας, πέρα από τα διπλώματα και τα κρεμάσματα που απαιτεί προκειμένου να ολοκληρωθεί, πραγματοποιείται κυρίως για να είμαστε σίγουροι πως κάθε βελονιά και κλωστή που βρίσκεται στα ρούχα που εσωκλείει, αντιπροσωπεύουν απόλυτα τον τωρινό τρόπο ζωής μας (lifestyle ) και φυσικά αναδεικνύουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το σωματότυπο μας. Είναι ίσως ο ασφαλέστερος και ο μοναδικός τρόπος να μην επαναλάβουμε ξανά, τις ίδιες λανθασμένες αγορές του παρελθόντος.

Η οργάνωση ανεξάρτητα από τη στρατηγική εκτέλεσης, έχει σαν θεμελιώδη αξία το να σας απαλλάξει από το άγχος που έμμεσα ή άμεσα καλείστε να αντιμετωπίσετε κάθε φορά που ανοίγετε την ντουλάπα σας, προκειμένου επιλέξετε σύνολο για να πάτε από το περίπτερο για τσιγάρα, μέχρι την εθνική λυρική σκηνή. Το σημαντικότερο όμως εστιάζεται στη καθημερινότητα, όπου το ντύσιμο της επόμενης μέρας μπορεί πέρα από πιο εύκολο να εξελιχθεί, συνδυάζοντας αποχρώσεις, στιλ και υφάνσεις που ενώ ήδη υπήρχαν στο ενδυματολογικό μας αρχείο, ποτέ δεν μας πέρασε από το μυαλό να αναμείξουμε, απλούστατα γιατί τα κατάλληλα συστατικά, δεν ήταν ορατά την ώρα που τα χρειαζόμασταν.

Απομακρύνετε οτιδήποτε ΔΕΝ φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας έτσι στα εναπομείναντα υπόλοιπα ρούχα, να αερίζονται περισσότερο. Στη συνέχεια ΠΕΤΑΞΤΕ όλες τις συρμάτινες κρεμάστρες καθαριστηρίου που πιθανότατα φιλοξενείτε “προσωρινά”, αλλάζοντας τες με φαρδιές μεγάλες κρεμάστρες για τα σακάκια, λεπτές για τα φορέματα και τα μπλουζάκια μας και φυσικά τις αντίστοιχες για τα παντελόνια (είτε με τσιμπίδες, είτε τις κλασικές για τα υφάσματα επίσημα παντελόνια). Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε πως η διάρκεια ζωής ενός ρούχου πέρα από τη χρήση και το πλύσιμο, επηρεάζεται κυρίως από τους τρόπους διαχείρισης και την αποθήκευσης του.

Κλείνοντας το πρώτο μέρος, ανεξάρτητα αν είστε πιστοί ή όχι του Άγιου Βασίλη, σκεφτείτε πως όλα εκείνα τα ρούχα που δεν θα καταφέρουν να περάσουν στο επόμενο μέρος της εκκαθάρισης, μπορούν να δώσουν χαμόγελο και κυρίως να ξαναζωντανέψουν σε κάποια άλλη γκαρνταρόμπα γνωστών ή άγνωστων ανθρώπων, χρωματίζοντας έτσι όμορφα τις μέρες όλων μας. Σε περίπτωση πάλι που κάποια από τα ρούχα δεν είναι φορέσιμα, μη επιλέξετε να τα πετάξετε, αλλά αντίθετα ανακυκλώστε τα, επιτρέποντας έτσι στην ίνα του υφάσματος να ολοκληρώσει το κύκλο ζωής της και να μετατραπεί μελλοντικά σε κάτι εξίσου χρήσιμο.

Υorgos Pantazonas – www.stylists.gr