Η είδηση για κάποια νέα ταινία του Colin Firth δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Ειδικά όταν πρόκειται για μία ιστορική ταινία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, όπως είναι αυτή τη φορά το Operation Mincemeat. Ίσως έχεις ξανακούσει για την ταινία μέχρι σήμερα, μιας και ήταν έτοιμη και περίμενε στο συρτάρι για αρκετό καιρό. Ωστόσο, τον επομένο μήνα αναμένεται να κάνει -επιτέλους- την πρεμιέρα της στην πλατφόρμα του Netflix.

Στο Operation Mincemeat ο Colin Firth υποδύεται έναν Βρετανό πλωτάρχη που προσπάθησε να εξαπατήσει τον Χίτλερ

Βρισκόμαστε στο 1943, όταν οι δυνάμεις της Ευρώπης προσπαθούν να βρουν ένα σχέδιο, για να ανακόψουν την πορεία του Χίτλερ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό που σκέφτονται είναι να του επιτεθούν στη Σικελία, ωστόσο αυτό θα ήταν αρκετά αναμενόμενο. Στόχος τους είναι να τον παραπλανήσουν και να τον αποπροσανατολίσουν με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να κερδίσουν έδαφος. Έτσι, μαζί με την ΜΙ5 σκέφτονται ότι θα ήταν “έξυπνο” να χρησιμοποιήσουν τη σορό ενός νεκρού ως αποδιοπομπαίο τράγο. Πάνω στη σορό αυτή θα βρίσκονταν διάφορα έγγραφα που θα περιείχαν fake πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις των ενωμένων δυνάμεων, ώστε να αποπροσανατολίσουν εντελώς τις γερμανικές δυνάμεις.

Οι περισσότεροι Βρετανοί αξιωματικοί φυσικά είχαν πολλές αμφιβολίες για το εν λόγω σχέδιο. Σε πολλούς φάνηκε ιδιαίτερα παράτολμο, και η επιτυχία του αμφισβητήσιμη. Η βάση του μεγαλύτερου σχεδίου που καταστρώθηκε ποτέ θα βασιζόταν ουσιαστικά σε έναν μόνο “πράκτορα”: έναν νεκρό που θα ξεβραστεί στις ακτές της Ισπανίας.

Ο Colin Firth ως Ewen Montagu αποδεικνύει για άλλη μία φορά το μεγαλείο του στην υποκριτική

Έχοντας στείλει στην Αμερική την οικογένειά του για να ξεφύγουν από τον κίνδυνο του Χίτλερ, ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην Αγγλία ξεκινούν να καταστρώνουν το σχέδιο τους. Φυσικά, οι εντονότερες στιγμές σε αυτή τη διαδικασία λαμβάνουν χώρα όταν προσπαθούν να σκεφτούν κάθε λεπτομέρεια και αστοχία ενός σχεδίου που εκ φύσεως είναι αρκετά αμφίβολο. Ο Montagu παρουσιάζεται σαν ένας άνθρωπος αρκετά φιλόδοξος αλλά και ανασφαλής ταυτόχρονα που παίζει ουσιαστικά το τελευταίο του χαρτί ενάντια στις γερμανικές δυνάμεις.

H ταινία θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαΐου στο Netflix.