Μία εκκλησία του 1880 μετατράπηκε σε εξοχικό στο Ontario

Πίσω στο 2018, ο δάσκαλος καλλιτεχνικών Colin και ο σύντροφός του Matt, τραπεζικός, έψαχναν να φτιάξουν το δικό τους καταφύγιο. "Όταν είδαμε φωτογραφίες από την παλιά εκκλησία στο Ontariο, στην  περιοχή του Warkworth, όλα άλλαξαν" λένε στο designsponge.com. “Ερωτευτήκαμε το κτίριο και κάναμε αμέσως την προσφορά μας".

Η εκκλησία χτίστηκε το 1887 σε γοτθικό στυλ, με βιτρό παράθυρα που έριχναν στους Αγγλικανικούς ενορίτες όλο το φάσμα των χρωμάτων με το φως. Για σχεδόν εξήντα χρόνια λειτουργούσε σαν χώρος προσευχής και υποδεχόταν πιστούς, έως ότου έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Στη συνέχεια έμεινε κενή για σχεδόν δεκαπέντε χρόνια πριν μετατραπεί σε ιδιωτική κατοικία.

Στην ανακαίνιση το ζευγάρι των νέων ιδιοκτητών χρησιμοποίησε τρία βασικά στοιχεία που ήξεραν ότι θα εκσυγχρονίσουν αμέσως το κτίριο των 130 ετών: τολμηρές ταπετσαρίες, μια ροζ μπροστινή πόρτα ηλικίας χιλίων ετών και ένα ταιριαστό ροζ μπάνιο. «Στόχος μας στη διακόσμηση ήταν να διατηρήσουμε όλη τη μαγεία και τη γοητεία που είχε το σπίτι κατά την πρώτη μας επίσκεψη, αλλά να το κάνουμε update με τις δικές μας πινελιές», εξηγούν οι δύο.

«Αυτό είναι το μικρότερο δωμάτιο στο σπίτι και πιθανώς υποβλήθηκε στη μεγαλύτερη μεταμόρφωση. Αντικαταστήσαμε τις παλιές πόρτες, βάψαμε το τούβλο και τελειοποιήσαμε τα πατώματα, έτσι είναι τώρα μια φωτεινή είσοδος".

«Θέλαμε να διατηρήσουμε το ζεστό χώρο αλλά και πνεύμα του προηγούμενου ιδιοκτήτη και αποφασίσαμε να κρατήσουμε προς το παρόν όλα όσα βρήκαμε στην εκκλησία. Οι επιχρυσωμένες πινελιές είναι λίγο υπερβολικές για εμάς - αλλά δεν αντέχουμε να τις αποχωριστούμε", περιγράφουν.

Τα βιτρό παράθυρα αποκλείουν πολύ φυσικό φως κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών της ημέρας. Χωρίς αυτούς τους μεγάλους πολυελαίους, η κουζίνα δεν θα ήταν απολύτως λειτουργική μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Το ζευγάρι είχε κατασκευάσει αυτά τα ράφια για να καλύψει τους αγωγούς στο τζάκι. Στην πορεία ανακάλυψαν αυτή τη συλλογή παλιών περιοδικών National Geographic σε μια αγορά τοπικής κοινότητας και έτσι όλα λύθηκαν.

Photography by Laurel Munro  | photos: Design*Sponge
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.