Οι εφαρμογές γνωριμιών, όπως γνωρίζει όποιος τις χρησιμοποιεί, μας παρέχουν μια σειρά από τάσεις – οι περισσότερες από τις οποίες είναι αρνητικές – με αποτέλεσμα όσοι από εμάς ασχολούμαστε με αυτές τις εφαρμογές να μάθουμε μια εντελώς νέα γλώσσα για να προσδιορίσουμε καθεμία από αυτές τις τάσεις.

Για παράδειγμα, σκέφτηκε κανείς από εμάς ποτέ ότι θα έπρεπε να γνωρίζουμε την έννοια των όρων 180-dating ή textationship; Ή ότι θα χρησιμοποιούσαμε πολλούς παραπάνω όρους για τη πολυπλοκότητα των σχέσεων; Πιθανώς όχι. Αλλά εδώ είμαστε, και παρατηρούμε όλες τις εξελίξεις και για το 2023. Ήρθε η ώρα στο λεξιλόγιο των γνωριμιών να προσθέσουμε άλλο έναν όρο: OnlyPlans.

Τι είναι το OnlyPlans;

Το OnlyPlans- που μάλλον είναι παράφραση του Onlyfans- είναι όταν συναντάμε κάποιον διαδικτυακά, κανονίζουμε ένα ραντεβού μαζί του/της και μετά από μέρες ανανεώνουμε το ραντεβού, το οποίο ακυρώσαμε στο μεταξύ. Και ενώ οι ζωές μας τρέχουν με τρελούς ρυθμούς και είμαστε τρελά απασχολημένοι, με το OnlyPlans υπάρχει η νοοτροπία ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και αποδεκτό να ακυρώνεις και να κανονίζεις ξανά ένα νέο ραντεβού με το ηλεκτρονικό σου φλερτ.

Και κάπως έτσι παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο για το αν θα βρεθείτε ποτέ από κοντά κι αν είστε προτεραιότητα είναι ο ένας για τον άλλον.

Γιατί το κάνουμε;

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αποδεχτούμε ότι ποτέ δεν θα μάθουμε πραγματικά γιατί οι άνθρωποι κάνουν κάποια πράγματα. Ακόμα κι αν αυτό το άτομο σου δώσει μια λίστα με λόγους για τους οποίους ακυρώνει τις συναντήσεις σας, δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια πίσω από τη σκέψη που τροφοδοτεί τη συμπεριφορά του.

«Μερικές φορές, (η ακύρωση) είναι πραγματικό αποτέλεσμα ενός έντονου προγράμματος που δεν μπορεί να προσαρμοστεί και να αλλάξει, αλλά δυστυχώς, ο δισταγμός για την οργάνωση μιας συνάντησης και η εύρεση μιας ημερομηνίας μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι κάποιος απλά δεν ενδιαφέρεται και τόσο για σένα», όπως λέει η γκουρού της σχέσης Plenty of Fish, Alix Fox στο Glamour.

«Μπορεί να είναι αβέβαιοι για το αν θέλουν πραγματικά να βγουν ραντεβού με κάποιον – να είναι ‘’διστακτικοί’’, η Alix Fox σημείωσε ότι το Οnly plans ήταν η πιο αναγνωρίσιμη τάση για το 2022— ή ίσως απλά και εντελώς εγωιστικά να θέλουν να ξέρουν ότι είσαι διαθέσιμ@ για εκείνους. Σαν μία μορφή επιβεβαίωσης.”

Πως να αναγνωρίσεις έναν LonelyPlanner και πως να προστατευτείς

Σε κάποιους το OnlyPlans μπορεί να φαίνεται ανάξιο λόγου, ειδικά αν κάποιος έχει φορτωμένο πρόγραμμα.

Όπως επισημαίνει η Fox, το OnlyPlans μπορεί να προέρχεται από κάποιους ανθρώπους που χρειάζονται τόνωση του ‘’εγώ’’ τους. Μπορεί απλά να θέλουν μια απλή τόνωση της αυτοεκτίμησης τους και τίποτα παραπάνω και για αυτό τον λόγο δεν νοιάζονται για το δικό σου πρόγραμμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείς είναι να βρεις τον μέγιστο αριθμό ακυρώσεων που θα επιτρέψεις. Αν για παράδειγμα επικοινωνείς με κάποιον και σου έχει ακυρώσει ήδη κάποιες φορές, εσύ οφείλεις να τηρήσεις έναν άγραφο προσωπικό νόμο, να ορίσεις δηλαδή έναν αριθμό ακυρώσεων που θα δεχτείς από αυτό το άτομο και να τραβήξεις μία κόκκινη γραμμή μόλις αυτές οι φορές περάσουν το όριό σου.

Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι κάποιος που σπαταλά τον χρόνο μας.

Φιλική Σημείωση: Ερωτευτείτε από κοντά, είναι όλα καλύτερα…