Ένα από τα αγαπημένα rituals του χειμώνα είναι τα μακροσκελή, (πολύ) ζεστά ντους. Η αίσθηση του ζεστού νερού στο δέρμα σου και η θαλπωρή που δημιουργεί ο ατμός καθώς γεμίζει το μπάνιο είναι ένα μαγικό τέλος στην ημέρα σου. Πέρα από την άμεση γαλήνη και ηρεμία που προσφέρει το ζεστό νερό στην ψυχή σου, ο ατμός του ωφελεί και την επιδερμίδα σου.

Μάλιστα, αν έχεις κάνει πρόσφατα καθαρισμό προσώπου τότε μπορεί να θυμάσαι το στάδιο του ατμού.

Είναι ένα από τα πιο απολαυστικά στάδια της περιποίησης αλλά και καίριο για να καθαρίσει σε βάθος το δέρμα. Ο ατμός ανοίγει τους πόρους, απαλύνει τα μαύρα στίγματα, και απομακρύνει σκόνη και βακτηρίδια από το δέρμα. Παράλληλα, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, ενυδατώνει και μαλακώνει την επιδερμίδα. Έτσι, την αφήνει καθαρή, φωτεινή και λαμπερή!

Τα καλά νέα είναι ότι πλέον μπορείς να έχεις όλα τα παραπάνω οφέλη όποτε θες με ένα facial steamer.

Πρόκειται για συσκευές παραγωγής ατμού, σαν σάουνα, ειδικά σχεδιασμένες για δερματολογική χρήση. Οι συσκευές αυτές είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από κάποια DIY μέθοδο steaming. Εισχωρούν πιο βαθιά στο δέρμα, καθαρίζοντάς το σε βάθος και ενυδατώνοντάς το. Έρχονται, λοιπόν, όσο κοντινότερα γίνεται στην επαγγελματική περιποίηση, χωρίς όμως να την αντικαθιστούν. Απλά παρέχουν λίγες απολαυστικές στιγμές self-care μέσα στην ημέρα, διατηρώντας το δέρμα σου καθαρό και φωτεινό.

Πώς όμως χρησιμοποιούνται τα facial steamers;

Αρχικά, ξεκινάς με καθαρό δέρμα, το οποίο μπορεί να είναι στεγνό ή ελαφρώς νωπό. Πριν βάλεις οποιοδήποτε προϊόν, χρησιμοποιείς το steamer σου για περίπου 10’ και ξεπλένεις το πρόσωπο με δροσερό νερό. Έπειτα, εφαρμόζεις έναν ενυδατικό ορό περιποίησης, την κρέμα σου και είσαι έτοιμη! Όμως, όσο ωραία κι’ αν είναι η αίσθηση του ατμού, συνιστάται να μη χρησιμοποιείς το steamer περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα.

Επίσης, είναι καλό να συμβουλευτείς τον δερματολόγο ή τον αισθητικό σου πριν το εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης σου, ειδικά αν έχεις ακμή, ροδόχρου νόσο ή έκζεμα, καθώς μπορεί να επιδεινώσει τον ερεθισμό.