Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, το «Landscapers» μάς μεταφέρει την ιστορία της ήρεμης Susan και του συζύγου της, σε «μια μοναδική ιστορία αγάπης που περιλαμβάνει ένα φαινομενικά συνηθισμένο ζευγάρι».

Το ζευγάρι όμως κρύβει ένα τρομακτικό θανάσιμο μυστικό.

Το «Landscapers», που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα στο HBO, είναι μια μίνι true crime σειρά, αλλά δεν μοιάζει ούτε μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη παρόμοια!

Στην προκειμένη περίπτωση, βασικά πρόσωπα της σειράς είναι η Susan και ο Christopher Edwards από το Nottinghamshire της Αγγλίας, τους οποίους υποδύονται η Olivia Colman και ο David Thewlis. Το 2014  το ζευγάρι καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση ο καθένας, επειδή σκότωσαν τους γονείς της Susan και τους έθαψαν στην αυλή τους.

Οι Edwards ισχυρίστηκαν ότι η μητέρα της Susan πυροβόλησε τον σύζυγό της και ότι η Susan, η οποία μισούσε τους κακοποιητικούς γονείς της, αναγκάστηκε να πυροβολήσει τη μητέρα της.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky TV (@skytv)

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο φόνος ήταν μια υπολογισμένη εκτέλεση με σκοπό το χρηματικό κέρδος, ένα επιχείρημα που υποστηρίζεται από το γεγονός ότι το ζευγάρι, άνοιξε τον τραπεζικό λογαριασμό των γονιών της Susan την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις δολοφονίες και παίρνοντας περίπου 285.000 λίρες.

Η υπόθεση είναι γεμάτη από συναρπαστικές και περίεργες λεπτομέρειες, αλλά μία ξεχωρίζει ουσιαστικά: σε τι ξόδεψαν τα χρήματα.

Ήταν σπάταλοι συλλέκτες υπογεγραμμένων αναμνηστικών από διάσημες ταινίες .

Μιλώντας για την πλοκή της σειράς «Landscapers», η Colman ανέφερε:

«Πρόκειται για ένα ζευγάρι, τους Edwards, που γνωρίζουμε από την αρχή ότι έχουν διαπράξει ένα έγκλημα – έχουν διαπράξει έναν φόνο. Οπότε αυτόματα σκέφτεσαι «Κακό! Είναι απαίσιοι άνθρωποι! Αλλά όταν δεις τη σειρά με έναν διεστραμμένο τρόπο αντιλαμβάνεσαι, ότι είναι δύο ευγενικοί άνθρωποι που είναι πολύ αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον και ερωτευμένοι» και συμπλήρωσε:

«Δεν ξέρει κανείς τι συνέβη εκείνο το βράδυ [όταν οι γονείς της Susan Edwards δολοφονήθηκαν]. Αλλά το γεγονός ότι υπάρχει κακοποίηση, ότι δηλαδή η Susan κακοποιήθηκε από τον πατέρα της, αυτό αλλάζει πολλά στην ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου».