Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα μαύρα στίγματα

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα μαύρα στίγματα

Μάθε τι είναι τα μαύρα στίγματα αλλά και πώς θα τα αντιμετωπίσεις.

Τι είναι τα μαύρα στίγματα και γιατί εμφανίζονται;

Κατά τις περιόδους που η θερμοκρασία είναι υψηλή, η υγρασία αυξάνεται κι έτσι το δέρμα τείνει να γίνεται πιο λιπαρό. Με αυτό τον τρόπο φράζουν οι πόροι και δημιουργείται το κατάλληλο «έδαφος» για τα μαύρα στίγματα. Βέβαια και κατά την περίοδο του χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και η υγρασία είναι περιορισμένη, το δέρμα χάνει τα φυσικά του λιπίδια και τείνει να γίνεται ξηρό και ερεθισμένο. Έτσι παράγει πολύ πιο γρήγορα λιπαρότητα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύρα στίγματα.

Ουσιαστικά τα μαύρα στίγματα είναι το αποτέλεσμα της έντονης λιπαρότητας του δέρματος που εγκλωβίζεται στους φραγμένους πόρους. Συνήθως εμφανίζονται στη μύτη καθώς υπάρχουν πολύ περισσότεροι πόροι σε σύγκριση με άλλα σημεία.

Η κατάλληλη θεραπεία

Το σαλικυλικό οξύ είναι η καταλληλότερη βοήθεια για να αντιμετωπίσεις άμεσα τα σπυράκια και τα στίγματα. Υπάρχει ως συστατικό σε πολλά προϊόντα, όπως σαπούνια για τον καθαρισμό του προσώπου. Επίσης καλό θα ήταν να εφαρμόζεις κάποια μάσκα, μια φορά την εβδομάδα. Φρόντισε η εκάστοτε μάσκα να περιέχει στοιχεία όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου, το θείο ή τον ξυλάνθρακα που απορροφά τα βακτήρια.

Η σωστή διατροφή για την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων

Είναι γνωστό πως η διατροφή επηρεάζει την υγεία του δέρματός μας. Καλό είναι λοιπόν να ελέγχουμε τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό μας και να αποφεύγουμε τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Επίσης τα ψάρια όπως ο σολομός, που περιέχουν λιπαρά οξέα Ω3, λειτουργούν ως φυσικά αντιφλεγμονώδη και προσφέρουν μεγάλα οφέλη στην υγεία αλλά και στην όψη του δέρματός μας. Τέλος, η κατανάλωση τροφών όπως τα αμύγδαλα, το σπανάκι και τα αυγά που είναι πλούσια σε βιταμίνη B2 και βοηθούν στην μείωση του στρες, το οποίο και ενοχοποιείται για την πρόκληση της ακμής.

featured image: stylecaster.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.