Είναι έχεις κολλήσει και εσύ με τη σειρά θρίλερ του Netflix, “You”, (και έχεις μένει με απορίες και σκέψεις μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν) πρέπει να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου.

Η σειρά ακολουθεί τη ζωή του Joe Goldberg, ενός ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου/ κατά συρροή δολοφόνου, και την ψύχωσή του με δύο γυναίκες. Στη αρχή με την συγγραφέα Guinevere Beck και έπειτα με την φιλόδοξη σεφ, Love Quinn. 

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, η σειρά βασίζεται στη ομώνυμη νουβέλα της συγγραφέως Caroline Kepnes. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, Hidden Bodies, ήταν η βάση για τη δεύτερη σεζόν.

Ας λύσουμε όμως κάποιες βασικές απορίες: 

Θα υπάρξει 3η σεζόν;

Μπορεί πολλοί να είναι αυτοί που περιμένουν τη συνέχεια της επιτυχημένης σειρά του Netflix, ωστόσο τίποτα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2019 χορηγήθηκαν στη παραγωγή 7,2 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η 3η σεζόν έρχεται ένα βήμα πιο κοντά. Εκτός αυτού, η Sera Gamble, παραγωγός της σειράς, δήλωσε σίγουρη για τη συνέχεια της σειράς, αναφέροντας ότι η πλοκή θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. 

Σε συνέντευξή της τον Ιανουάριο του 2019 με το Cosmopolitan, η Gamble ανέφερε: “Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε σκεφτεί πως θα θέλαμε να είναι η συνέχεια της σειράς. Είναι υπέροχο που οι σεναριογράφοι της σειράς συζητάνε κάθε μέρα τη πλοκή.” Συνέχισε λέγοντας πως ελπίζει να είναι αρκετοί αυτοί που θα δουν τη σειρά ώστε να υπάρχει και το κίνητρο να συνεχιστεί.

Η αγωνία πραγματικά μας… σκοτώνει.

Ποια θα είναι η πλοκή της 3ης σεζόν;

Αν και όταν ανακοινωθεί η συνέχεια του “You”, η πλοκή μπορεί εξελιχθεί με τρόπο που δεν περίμενε κανείς. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως τώρα οι φανατικοί της σειράς δεν μπορούν να βασιστούν στα βιβλία για να μαντέψουν την πλοκή. Μπορεί να υπήρξαν κάποιες αλλαγές, αλλά μέχρι στιγμής ήταν κατά κύριο λόγο βασισμένη στα βιβλία. (Για παράδειγμα, στα βιβλία η Candace ήταν νεκρή, ενώ στη σειρά είναι ζωντανή).

Σε ένα Q&A που έκανε η Kepnes, ρωτήθηκε από έναν φαν αν θα υπάρξει 3ο βιβλίο. Τότε αυτή απάντησε: “Επιτέλους, ναι. Όπως ξέρεις, ο Joe βρίσκει πάντα τον τρόπο και επιβιώνει.”

Πότε πρόκειται να βγει η 3η σεζόν;

Η πρώτη σεζόν βγήκε τον Σεπτέμβρη του 2018, πριν την πάρει το Netflix. H δεύτερη σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 26 Δεκέμβρη του 2019. Περίπου ένα χρόνο μετά το τέλος της πρώτης σεζόν.

Αν κρίνουμε από αυτό, (σύμφωνα και με τα δεδομένα του Netflix) τότε η σειρά υπολογίζεται κάπου στα τέλη του 2020.

Πηγή: elle.com.au Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: Comic Book