Το ζώδιο με κυρίαρχο πλανήτη τη Σελήνη, επηρεάζεται συχνά από τις αλλαγές της. Ο Καρκίνος είναι κατά βάση ευαίσθητο και διαισθητικό ζώδιο. Αν είσαι Καρκίνος ή αν θες να μάθεις για τον Καρκίνο, εδώ θα μάθεις όλες τις πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο ζώδιο.

Γενικά χαρακτηριστικά

Οι ημερομηνίες γέννησης που περιλαμβάνονται στο ζώδιο του Καρκίνου κινούνται από τις 20 Ιουνίου μέχρι και τις 22 Ιουλίου. Το σύμβολό του είναι το καβούρι και ο κυρίαρχος πλανήτης του η Σελήνη. Ανήκει στα ζώδια του νερού, μαζί με τον Ιχθύ και τον Σκορπιό, συμβολίζοντας την ψυχή, το ασυνείδητο και γενικότερα το συναίσθημα.

Στοιχεία προσωπικότητας

Ο Καρκίνος επηρεάζεται από τις αλλαγές της Σελήνης, γι’αυτό και διαθέτει την ευαισθησία στον υπέρτατο βαθμό. Ως άνθρωπος, είναι συμπονετικός και προστατευτικός. Πάντα προσπαθεί να δώσει ό,τι μπορεί και παραπάνω. Έχει θεραπευτικές ικανότητες, αφού είναι σύμμαχος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων όλων των αγαπημένων του προσώπων. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει υψηλή διαίσθηση και καταφέρνει να μπει στη θέση του άλλου, να καταλάβει από τι πασχίζει και εν τέλει να τον συμβουλέψει κατάλληλα. Δεν είναι επικριτικός, παρά προσπαθεί να δει οποιοδήποτε θέμα σφαιρικά και με ανοιχτό μυαλό. Δεν είναι από τους πιο κοινωνικούς τύπους. Θα προτιμήσει μία βραδιά Netflix & chill παρά μία συναρπαστική έξοδο σε κλαμπ.

Συμβατότητα με άλλα ζώδια

Με τα άλλα δύο ζώδια του νερού ταιριάζει απόλυτα ο Καρκίνος, καθώς υπάρχει αμοιβαία κατανόηση στον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί μέσω της καρδιάς και των συναισθημάτων. Εκτός αυτών όμως, τα πηγαίνει πολύ καλά με τον Δίδυμο και τον Λέοντα. Η ευχάριστη διάθεση και το χιούμορ του πρώτου τον αναζωογονούν, ενώ η δύναμη και αποφασιστικότητα του δεύτερου τον εντυπωσιάζουν.

Ιδανική καριέρα

Όσον αφορά την επαγγελματική πτυχή της ζωής του Καρκίνου, έχουμε καλά νέα. Επειδή είναι άτομο οργανωμένο και φέρνει εις πέρας γρήγορα και συστηματικά τις εργασίες που του ανατίθενται, η επιλογή της καριέρας του είναι ευέλικτη. Όταν βρει ενδιαφέρον σε κάτι, θα δοθεί πλήρως και θα θριαμβεύσει. Το μόνο που δεν ταιριάζει σε έναν Καρκίνο είναι να κάθεται όλη την ημέρα κλεισμένος σε ένα γραφείο, καθώς χρειάζεται να εκτονώνει την ενέργεια που έχει μέσα του. Ο Καρκίνος είναι κατάλληλος να στραφεί προς την Ιατρική και τα παραϊατρικά επαγγέλματα, καθώς και φροντίδα άλλων ανθρώπων, λόγω της συμπονετικής πλευράς του. H ευαίσθητη όμως και δημιουργική πλευρά του θα τον έκριναν ταιριαστό και στη συγγραφή.

Σκοπός ζωής

Ο Καρκίνος ζει για να δίνει. Όσο νοιάζεται για ένα άτομο, θα είναι στο πλευρό του κάθε στιγμή. Τον ενδιαφέρει η ασφάλεια και η σταθερότητα. Γι’αυτό θα ψάξει μέχρι να βρει κάτι που θα του προσφέρει αυτά τα δύο στοιχεία. Για να ανταποδώσει βέβαια και εκείνος με τον ίδιο τρόπο. Αν έχεις δίπλα σου έναν Καρκίνο είσαι τυχερός, γιατί θα ξεπεράσει κάθε όριο προκειμένου να σε ευχαριστήσει και να βεβαιωθεί ότι βιώνεις την ευτυχία, την ηρεμία και την αγάπη.

featured photo: insider.com