Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας METAXA Experience Reserved, ο Οίκος Μεταξά άνοιξε και φέτος τις πύλες του, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του και ξεδιπλώνοντας τη φιλοσοφία του.

Διαδικασία Blending 1

Ο οίκος  υποδέχτηκε τους τυχερούς φίλους του ΜΕΤΑΧΑ και τους χάρισε μια μοναδική εμπειρία. Χιλιάδες φίλοι του αγαπημένου ποτού έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό που έτρεξε online στη σελίδα στο FB, τυχεροί όμως αναδείχθηκαν μόνο 50, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά κάποια από τα… μυστικά του Οίκου.

Χωρισμένοι σε μικρές ομάδες οι τυχεροί έζησαν μια εμπειρία που τους οδήγησε μέχρι τα μυστηριακά υπόγεια κελάρια του Οίκου και ταυτόχρονα βίωσαν ένα συγκινητικό ταξίδι στο χρόνο, ταξιδεύοντας  από την Κηφισιά του σήμερα στον Πειραιά του 1888, από όπου και προέρχεται  η Πατρογονική Κληρονομιά του Οίκου.

Ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης οδήγησε τους προσκεκλημένους στα βήματα της δημιουργίας του METAXA, κατά την οποία παντρεύεται το απόσταγμα με το αρωματικό μοσχάτο κρασί από τη Σάμο και τη Λήμνο.  Οι τυχεροί φίλοι του ΜΕΤΑΧΑ είχαν την ευκαιρία να δουν πως η πρωτοποριακή ιδέα του Σπύρου Μεταξά  μετουσιώνεται χάρη στο ανθρώπινο ταλέντο σε μια δημιουργία ασύγκριτης γευστικής απαλότητας. «Αληθινό όνειρο! Σε τι να σταθείς; Στους ανθρώπους , στην ιστορία, στο μεράκι και στο πάθος, στην ποιότητα και την αγάπη τους; Ήταν όλα υπέροχα, πέρα από κάθε προσδοκία!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Π., ένας από τους τυχερούς καλεσμένους.

Διαδικασία Blending 4 Διαδικασία Blending 3 Διαδικασία Blending 2

Ο Οίκος Μεταξά ιδρύθηκε το 1888 από το Σπύρο Μεταξά, προκειμένου να υλοποιήσει το όραμα του  και να δημιουργήσει ένα  ποτό  μοναδικής  γευστικής απαλότητας. Για να πετύχει αυτή την απαλότητα, η οποία  και είναι μοναδική στο χώρο των ποτών διεθνώς, ο Σπύρος Μεταξάς εμπνεύστηκε μια αυθεντική τέχνη.  Τόσο εξαιρετικό ήταν το  επίτευγμα του Σπύρου Μεταξά, που επέτρεψε στο ΜΕΤΑΧΑ να διασχίσει τους αιώνες αναλλοίωτο, προοδεύοντας και κατακτώντας τη μία αγορά μετά την άλλη. Σήμερα ο Οίκος Μεταξά διαφυλάττει και συνεχίζει την τέχνη αυτή. Παράγει πάνω από 10.000.000 φιάλες το χρόνο και εξάγει σε 60 χώρες, περίπου το 80% της παραγωγής του. Πρόσφατα το περιοδικό Drinks International κατέταξε το ΜΕΤΑΧΑ στα bestsellers ποτά στα 50 top bars του κόσμου.