Είτε μπήκες πρόσφατα σε σχέση είτε τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται πιο σοβαρά, το σίγουρο είναι οτι και σκέφτεστε αν θα καλέσετε το σύντροφο σας να περάσετε μαζί τις διακοπές των Χριστουγέννων με την οικογένεια σας ή όχι.

Πώς ξέρεις αν είσαι έτοιμη; Πώς ξέρεις αν είναι και εκείνοι έτοιμοι; Ή ακόμη περισσότερο, πώς ξέρεις αν η οικογένεια σου είναι έτοιμη; Για να είναι τα φετινά Χριστούγεννα με τον σύντροφο και την οικογένεια σου ευχάριστα, έχε στο μυαλό σου τα παρακάτω:

Είσαι το κορίτσι που φέρνει κάθε χρόνο το αγόρι της σπίτι για τις γιορτές;

Το έχεις κάνει ξανά; Ίσως, άλλες δέκα φορές; Αν φέρνεις κάθε χρόνο και κάποιο διαφορετικό  αγόρι στο σπίτι για τις γιορτές, αυτή τη φορά σκέψου καλύτερα. Το να καλείς κάποιον για να γνωρίσει την οικογένεια σου είναι ένα μεγάλο βήμα. Δείχνει πως βλέπεις το σύντροφο σου σοβαρά, και το ίδιο περιμένεις και απο την οικογένεια σου. Οπότε, αν είναι δική σου παράδοση να πηγαίνεις κάθε χρόνο τον εκάστοτε σύντροφο σου στην οικογένεια σου κατά τη διάρκεια των εορτών, ίσως θα ήταν καλύτερο να απέχεις απο αυτή την παράδοση φέτος.

Έχεις μιλήσει με την οικογένεια σου για αυτό;

Έχεις συζητήσει με την οικογένεια σου προτού καλέσεις τον σύντροφο σου; Αυτό γίνεται για πρακτικούς και σημαντικούς λόγους. Έχεις σιγουρευτεί οτι η οικογένεια σου έχει αρκετό χρόνο για να οργανωθεί για ένα επιπλέον άτομο; Ίσως δεν είναι η καλύτερη χρονιά για να εχουν φιλοξενούμενους ή να είχαν διαφορετικές γιορτές στο μυαλό τους. Όπως και να έχει, δώσε τους χρόνο να το σκεφτούν – και ακόμη καλύτερα  – να ενθουσιαστούν!

Προετοίμασε τον σύντροφο σου…

Αν έχεις κάνει την πρόταση – και έγινε δεκτή! – προετοίμασε το σύντροφο σου για το τί πρόκειται να ακολουθήσει. Ξέρει τα ονόματα όλων όσων θα γνωρίσει; Θα είναι ένα μικρό οικογενειακό τραπέζι ή κάτι μεγαλύτερο; Υπάρχει κάποια οικογενειακή κατάσταση που πρέπει να ξέρει απο πριν; Όλες αυτές είναι σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζει ώστε να είναι τόσο ο ίδιος – όσο και εσύ – άνετοι στο οικογενεικό τραπέζι.

Ενδιαφέρεται περισσότερο απ’ όσο νομίζεις.

Να θυμάσαι, το να γνωρίσει ο σύντροφος σου την οικογένεια σου είναι το ίδιο σημαντικό και για εκείνον – όσο και για εσένα. Ένας άντρας θέλει να δώσει την καλύτερη εντύπωση στην οικογένεια της συντρόφου του, κυρίως αν πρόκειται για μια σοβαρή σχέση. Αν είναι αυτό το σενάριο, τότε πιθανότατα να σκέφτεται οτι αυτη θα είναι η μελλοντική του οικογένεια.

Να έχεις αυτοπεποίθηση.

Εαν έχεις καλέσει κάποιον στο σπίτι σου για τις γιορτές, τότε το έχεις κάνει για κάποιο λόγο. Έχε πίστη στο σύντροφο σου. Βρίσκεται εκεί μαζί σου γιατί σε αγαπά και επομένως, θέλει να αγαπήσει και την οικογένεια σου γιατί είναι κομμάτι του εαυτού σου.

Μετάφραση: Δήμητρα Καρατζά