kanones apistias-savoir ville

Σε όλους έχει συμβεί έστω και μια φορά και σε όλους θα συνεχίσει να συμβαίνει. Το κέρατο ήταν, είναι και θα είναι μια σταθερή αξία στις σχέσεις, ειδικά της μακροχρόνιες. Ξέρω πως μοιάζει λίγο απαισιόδοξο αυτό και μακριά από τα διδάγματα του ρομαντισμού που μας κάνουν να υποσχόμαστε αιώνια πίστη και αφοσίωση στο σύντροφό μας, αλλά δυστυχώς γνωρίζουμε πως είναι ρεαλιστικό. Λίγο η ανία (μιλάω φυσικά για μακροχρόνιες σχέσεις), λίγο παραπάνω αλκοόλ κάποια βραδιά μπορεί να σε φέρουν αντιμέτωπο με τα όριά σου και να δοκιμάσουν την πίστη σου στη σχέση. Αν προβάλεις αντίσταση και παρόλα αυτά δεν τα καταφέρεις υπάρχει μια σειρά κανόνων που πρέπει να απαράβατων που πρέπει να ακολουθήσεις αν θες να μην αλλάξει τίποτα και κανείς να μην πάρει μυρωδιά. Γιατί το κέρατο φίλοι μου είναι σαν την κλοπή στην αρχαία Σπάρτη. Όσο ο άλλος δεν το γνωρίζει, είναι ανεκτό…

1. Ποτέ στη μάχη χωρίς το κράνος

Βασικός κανόνας και απαράβατος. Δεν πάμε στην μάχη μας ποτέ χωρίς κράνος. Οι προφυλάξεις είναι απαραίτητες στις μονογαμικές σχέσεις, πόσο μάλλον όταν μπερδεύονται τα πράγματα. Γι’ αυτό πρέπει να προφυλάξεις και το σύντροφό σου που αγνοεί τις εξωτερικές σου δραστηριότητες, αλλά και τον εαυτό σου.

2. Δεν αλλάζεις συνήθειες

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δείξεις ότι κάτι έχει γίνει. Οι περισσότερες γυναίκες αντιλαμβάνονται από μικρολεπτομέρειες, ότι το αγόρι τους ξενοκοιμάται (για να μην πω τίποτα πιο βαρύ). Οπότε δεν το παρακάνεις με τα μπάνια και τις κολόνιες, αλλά και δεν αλλάζεις οτιδήποτε άλλο στην καθημερινότητά σου. Η Μέριλ Στρίπ είχε ανακαλύψει σε μια ταινία ότι ο άνδρας της (Τζακ Νίκολσον) την απατούσε επειδή έβαζε στο συρτάρι λάθος τα ζευγάρια με τις κάλτσες. Ε, οπότε ότι έκανες πριν το κέρατο εξακολουθείς να το κάνεις και μετά το κέρατο. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ή μήπως έχει;

3. Χρόνος

Προσπάθησε να μην καθυστερείς. Αν το παιχνίδι δεν ήταν της μιας βραδιάς και θες να δεις ξανά το (τρίτο) πρόσωπο, φρόντισε να το κάνεις εντός ενός επιτρεπτού χρονικού πλαισίου και κυρίως μέρα. Γιατί αν γυρίσεις σπίτι πιο αργά από το συνηθισμένο, μπορεί να δημιουργήσεις υπόνοιες, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην αναζήτηση αποδείξεων. Κι αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους…

4. Παρέχεις και στις δύο τα ίσα

Κι όταν λέω παρέχεις εννοώ φυσικά στο σεξ. Στην καινούργια είναι δεδομένο πως θα έχεις βάλει τα δυνατά σου να την ικανοποιήσεις, ενώ σπίτι μπορεί να βαριέσαι λίγο. Μέγα λάθος. Και στις δύο προσπαθείς να είσαι το ίδιο καλός. Εμ, καλό το κέρατο φίλε μου, αλλά να το ξέρεις θέλει και γερό νεφρό. Γι’ αυτό υπομονή και πάρε και καμιά βιταμίνη. Θα βοηθήσει.

kanones apistias - savoir ville

5. Δεν μπλέκουμε φίλους

Και γενικά τρίτα πρόσωπα από το κοντινό μας περιβάλλον. Δεν είναι καλό να βάζουμε τους φίλους μας να μας κάνουν πλάτες και να λένε ψέματα εξαιτίας μας. Οπότε δικαιολογίες τύπου «θα βγω με το Γιώργο», «βρήκα το Γιάννη και ήπιαμε μια μπύρα», καλό είναι να τις αφήσεις κατά μέρος. Μπορεί να αποβούν καταστροφικές και για σένα και για τους φίλους σας.

6. Σημάδια

«Μα το σημάδι στο λαιμό σου που θα μένει θα μαρτυράει πως δεν είμαστε δυο ξένοι…» Επάνω στην παραφορά του πάθους είναι λογικό επόμενο να υπάρξουν σημάδια που να αποδεικνύουν την…ενοχή σου. Τα σημάδια όμως, είναι καλά για τους ήρωες πολέμου, όχι γι’ αυτούς που απατούν. Γι’ αυτό πριν μπεις σπίτι φρόντισε να ρίξεις μια ματιά στον καθρέφτη για οποιοδήποτε σημάδι (ρούφηγμα ή νυχιά) μπορεί να φέρεις.

7. Προσοχή!

Πρόσεχε να μην τραβήξει πάρα πολύ ο παράνομος δεσμός, αν θες να κρατήσεις τη βασική σου σχέση. Το πασίγνωστο άσμα «δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία» δυστυχώς είναι αληθινό. Αν δεν θες πολλά μπλεξίματα φρόντισε να το κρατήσεις όσο το δυνατόν λιγότερο και να το δεις σαν κάτι περιστασιακό. Γιατί τίποτα δεν μένει κρυφό για πάντα.