Όποιον λάτρη των τατουάζ και να ρωτήσεις, θα σου πει πως το καλό σχέδιο αξίζει την αναμονή του καλλιτέχνη. Αφενός γιατί οι περισσότεροι δεν κάνουν τα αστεράκια της Rihanna και αφετέρου, ο καλύτερος τρόπος να κάνεις το επόμενο τατουάζ σου είναι καθώς ταξιδεύεις. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει από το Millennial Marketing, το 36% των millennials έχουν τουλάχιστον ένα τατουάζ πάνω στο σώμα τους, ενώ το 10% αυτών, έχουν πάνω από 40 μικρά (και μεγάλα) σχεδιάκια.

Η ίδια ομάδα ανθρώπων που φτάνει σχεδόν στα μισά του πληθυσμού θα σου πει πως μια από τις αγαπημένες τους ασχολίες είναι τα ταξίδια. Μικρά και μεγάλα. Με νόημα αλλά και χωρίς. Γι’ αυτό και παρακάτω, βρήκαμε τους 8 πιο ταλαντούχους tattoo artists σε όλο τον κόσμο. Εξ’ άλλου, είχα διαβάσει κάπου πως τα παραδοσιακά τατουάζ πολύ συχνά δείχνουν πολλά περισσότερα για την κουλτούρα μιας χώρας από το να τη ζήσεις απλά για δύο εβδομάδες ή κι έναν μήνα. 

Volko Merschky and Simone Pfaff, Germany

Το “Trash Polka” είναι ένα καινούργιο trend στον χώρο των tattoo artists το οποίο καθιερώθηκε από τον Volko Merschky και την Simone Pfaff. Το συγκεκριμένο στυλ δεν είναι αυτό που θα έλεγες όμορφο στο μάτι αλλά είναι πολύ ιδιαίτερο και “όμορφα άγριο”. Ανάμεσα στις αποχρώσεις του μαύρου και του κόκκινου, ανοίγουν οι πύλες ενός μικρού χάους με αφηρημένα σχήματα και λέξεις.

Μπορείς να τους βρεις στο Buena Vista Tattoo Club του Würzburg στη Γερμανία.

Sasha Unisex, Russia Γεωμετρικές γραμμές και σχήματα δημιουργούν τα πιο εντυπωσιακά φυτά και ζώα πάνω στο ίδιο σου το σώμα. Όλες οι δημιουργίες με την υπογραφή της Sasha Unisex έχουν να κάνουν με την φύση, ενώ η συγκεκριμένη καλλιτέχνις κάνει και ημιμόνιμα τατουάζ για τους λιγότερο θαρραλέους.
A photo posted by Sasha Unisex (@sashaunisex) on

Ròbert Pavez, Sweden

Ο πουαντιγισμός μπήκε στην ζωή μας με τα έργα του Πόλοκ. Σήμερα, ο Ròbert Pavez το βάζει και στο σώμα μας με τις πιο ευαίσθητες, μικρές τελείες που έχεις δει ποτέ σου. Γεωμετρικά και μη σχήματα, διακοσμούν τα σώματα πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο mastering the art of tattoos.

A photo posted by Robert Pavez (@ro_tattoo) on

Shane Gallagher Coley, Australia Ο Shane Gallagher Coley έχει ρίζες του στην Αυστραλία αλλά έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δουλεύοντας δίπλα στους καλύτερους. Στην “πιάτσα” είναι γνωστός για τα κυκλικά του σχέδια (μαντάλα), ενώ δανείζεται τις παραδόσεις της Πολυνησίας, των Maori, και του νησιού της Hawaii. Η δουλειά του Shane είναι γεμάτη με τους συμβολισμούς του ότι τα τατουάζ που κάνεις σημαίνουν κάτι σε αυτή τη ζωή.

Manus Eraña, Spain

Με μαθηματικά της φύσης κάνει τα τατουάζ του ο Manus Eraña. Κι αυτό θα έπρεπε να σου φτάνει καθώς χαζεύεις τον λογαριασμό του στο Instagram και κανονίζεις το επόμενό σου ταξίδι.

A photo posted by Manus Eraña (@noumenius) on

Tatooist Sol, Korea Ο Tatooist Sol βρίσκεται στη Seoul και το National University Station και χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο για δική του ασφάλεια αφού όπως κάθε καλλιτέχνης έτσι κι αυτός, θέλει να ξεχωρίζει τη ζωή του από τα έργα του. Απίστευτα σπουδαίες και ίσιες γραμμές αποτελούν τα έργα του και τους δίνουν την απλότητα που χρειάζεται να έχει ένα τατουάζ. Σκέψου μόνο πως τα τατουάζ στην Korea είναι παράνομα οπότε αν βρεθείς προς τα εκεί, μάλλον θα πρέπει να τον βρεις μέσα από το συγκεκριμένο messaging app της περιοχής, Kakao Talk.
A photo posted by Sol Art (@soltattoo) on

Aleksandra Katsan, Ukraine

Ειδικές νερομπογιές χρησιμοποιεί η Aleksandra Katsan καθώς δεν κάνει απλώς ένα τατουάζ αλλά ζωγραφίζει τα σώματά μας. Τα σχέδιά της είναι κομψά και εκκεντρικά ταυτόχρονα ενώ αναβαθμίζουν την ποιότητα του συγκεκριμένου κινήματος στον χώρο των tattoo artists.

Aleksey Platunov, Russia Ακόμη ένας καλλιτέχνης που χρησιμοποιεί πολύ έντονες γραμμές στα σχέδιά του, τα οποία όμως κάνει σαν παιδικές ζωγραφιές. Ο Aleksey Platunov δημιουργεί τα πιο παιχνιδιάρικα σκίτσα κατευθείαν πάνω στο σώμα σου αντί να κάνει το πρώτο draft σε χαρτί. Εσύ θα τον εμπιστευόσουν;