Οι συνηθειες που θα «σπασεις» με τη νεα χρονια

Η μετάβαση από εποχή σε εποχή είναι γνωστό πως επιφέρει αλλαγές στην ποιότητα του οργανισμού. Για παράδειγμα, το ήδη ταλαιπωρημένο σου δέρμα από το καλοκαίρι μπορεί να συνεχίσει να ταλαιπωρείται τόσο το φθινόπωρο όσο και τον χειμώνα. Γι’ αυτό τον λόγο οφείλεις να προφυλάσσεις τον οργανισμό σου και κατ’ επέκταση και την επιδερμίδα σου, ώστε να προλάβεις τα όποια προβλήματα προκύψουν και να αποφύγεις το ενδεχόμενο αυτό να χαλάσει τη διάθεσή σου. Και κυρίως αν θες να μην τα «σπάσεις» με τη νέα χρόνια και κυρίως με τον εαυτό σου, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες που πρέπει να «σπάσεις». Ποιες είναι αυτές;

#Το να μη φοράς αντηλιακή κρέμα

Ποιος είπε ότι η αντηλιακή σου κρέμα είναι μόνο για το καλοκαίρι και την τσάντα θαλάσσης; Πριν το μακιγιάζ φρόντισε να βάζεις το πρόσωπό σου το αντηλιακό σου ή απλώς διάλεξε μία BB cream με δείκτη προστασίας και καθάρισες. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύεσαι όλη τη χρονιά από τις ακτίνες του ήλιου και θα προλάβεις τις μελλοντικές ρυτίδες.

#Το να τρως πολλή ζάχαρη

Ξέρεις ότι δε μπορείς να αποχωριστείς τα γλυκά με τίποτα. Φυσικά δε δέχεσαι με τίποτα να τα βγάλεις από το διατροφικό σου πλάνο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις συνταγές που χρησιμοποιούν υποκατάστατα ζάχαρης ή έστω λιγότερη ποσότητα λευκής ζάχαρης. Αν, όμως, ανήκεις στην ομάδα των ανθρώπων που δε δέχονται σε καμία περίπτωση να αρνηθούν τα γλυκά, μπορείς να τρως το αγαπημένο σου γλυκό ανά 2 εβδομάδες, έτσι για δώρο στον εαυτό σου.

#Το να μη φοράς γυαλιά ηλίου

Μετά το ωραίο γλυκό παραπάνω διάλειμμα επιστρέφω στην προστασία από τον ήλιο. Αν νομίζεις πως ένα αντηλιακό θα σε σώσει από τις ακτίνες του ήλιου είσαι βαθιά νυχτωμένος/η. Η περιοχή του προσώπου και ειδικά κάτω από τα μάτια θέλει όλη την προσοχή σου, γι’ αυτό καλό είναι να φοράς πάντα τα γυαλιά ηλίου σου. Έτσι, θα προστατευτείς και από τις φακίδες που πίστεψέ με δε θα χαρείς που απέκτησες ξαφνικά όσο κι αν είναι στη μόδα.

#Το να καταναλώνεις πολύ αλκοόλ

Όσο και να σου αρέσει το αλκοόλ, όσο και να μεταμορφώνεσαι σε λυκειόπαιδο όταν το καταναλώνεις στα πάρτυ, όσο κι αν οι ταινίες σου έμαθαν ότι με το ποτό όλα λύνονται, μάθε πως σίγουρα δε λύνονται. Το μοναδικό πράγμα που πετυχαίνεις όταν πίνεις πολύ είναι να γίνεσαι βάρος στους υπόλοιπους νηφάλιους και το επόμενο πρωί να καταριέσαι τον εαυτό σου.

#Το να μένεις μέσα στο σπίτι

Σίγουρα όταν το κρύο είναι ανυπόφορο το μόνο πράγμα που θες είναι να μείνεις μέσα αγκαλιά με την κουβέρτα σου, ένα καλό βιβλίο ή μία ταινία και ένα ποτήρι κρασί. Όμως, έχεις σκεφτεί πόσα πράγματα χάνεις μένοντας μέσα; Το πόσο όμορφη είναι η πόλη σου στολισμένη αυτή την περίοδο; Αντί για την κουβέρτα πάρε αγκαλιά το πιο ζεστό κασκόλ σου, τον φίλο ή τη φίλη σου και εξερεύνησε όλες τις γιορτινές πλευρές της πόλης σου.