Η Παρασκευή είναι μια ημέρα που οι περισσότεροι περιμένουμε με ανυπομονησία. Ειδικά εάν δεν δουλεύεις το Σαββατοκύριακο σηματοδοτεί το τέλος της εργάσιμης εβδομάδας. Γενικά ίσως και να είναι κατάλοιπο των σχολικών μας χρόνων!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να θες να μείνεις στο σπίτι ένα βράδυ Παρασκευής. Μπορεί να βαρέθηκες να είσαι το party animal που κάθε Παρασκευή του τελείωνε το ξημέρωμα του Σαββάτου. Μπορεί απλά να μην έχεις πια τη δύναμη ή τη διάθεση που απαιτεί μια έξοδος. Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες η κατάσταση ανάγκασε πολλούς από εμάς να βρούμε νέους τρόπους να περάσουμε καλά. Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους για να γίνει ακόμα πιο όμορφη η Παρασκευή μας.

Ήξερες ότι οι Σουηδοί έχουν συγκεκριμένη λέξη για όταν μένεις σπίτι την Παρασκευή το βράδυ;

Προφανώς και θα είχαν. Οι Σουηδοί έχουν αναγάγει την ξεκούραση, τη χαλάρωση και γενικότερα το living well σε τέχνη. Η λέξη λοιπόν που έχουν εφεύρει για να δώσουν όνομα σε όλη αυτήν την κατάσταση του ”μένω σπίτι την Παρασκευή το βράδυ” είναι Fredagsmys. Ναι ξέρουμε, ακούγεται υπέροχο. Για να δημιουργήσεις όμως το τέλειο βράδυ Παρασκευής δεν αρκούν απλά η κουβέρτα σου και μια καλή ταινία στον καναπέ. Χρειάζεται και κάτι παραπάνω.

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και δημιούργησε το δικό σου Fredagsmys.

Δημιούργησε ένα όμορφο περιβάλλον

Βασική προϋπόθεση για να το κάνεις σωστά είναι η δημιουργία ενός mysig (ευχάριστου) περιβάλλοντος. Αυτή η λέξη υπονοεί μια ευρεία αίσθηση ικανοποίησης και περιλαμβάνει οτιδήποτε σου προσφέρει ένα αίσθημα άνεσης και ζεστασιάς. Μια ατμόσφαιρα mysig μπορεί επομένως να δημιουργηθεί εύκολα με χαμηλό φωτισμό, κεριά, μαξιλάρια και κουβέρτες.

Διάλεξε την παρέα σου

Ναι, μπορείς να περάσεις ένα όμορφο βράδυ και μόνη σου. Οι Σουηδοί παρόλα αυτά επιμένουν ότι είναι προτιμότερο να απολαμβάνεις το Fredagsmys με παρέα. Την παρέα θα την επιλέξεις εσύ. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σου. Το βασικό είναι να σου προσφέρει την ασφάλεια ότι μαζί μπορείτε να χαλαρώσετε.

Oι Σουηδοί προτείνουν Tacos

Έχουμε συνδέσει το comfort food με Pizza, σουβλάκια και burgers. Παρόλα αυτά οι Σουηδοί μας προτείνουν κάτι διαφορετικό για μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι. Παραδόξως, ένα γεύμα που έχει γίνει συνώνυμο με τον Fredagsmys είναι τα tacos. Έτσι, εάν θέλεις να κάνεις το βράδυ σου λίγο πιο ξεχωριστό, μπορείς απλά να ετοιμάσεις ένα γεύμα για την παρέα σου.

Ταινία ή Σειρά;

Αφού έχεις δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο, έχεις βρει την παρέα αλλά και το comfort food σου τι μένει; Να αποφασίσεις ποια ταινία θα δείτε. Δεν είναι κακή ιδέα να ξεκινήσετε μαζί μία σειρά και έτσι να ζήσεις και το ξενύχτι της Παρασκευής!

featured photo: thisgloriouslife.co.uk