Την πρώτη φορά που άκουσα τους Pink Martini νομίζω ήμουν γύρω στα 10 στο σπίτι μιας οικογενειακής φίλης. Έπαιζε το Que Sera Sera και ήταν κάτι που δεν είχα ξανακούσει. Τότε τους ερωτεύτηκα, όλους μαζί (!) και δεν τους λες και λίγους… Αυτός ο έρωτας κρατάει ακόμα και ευτυχώς είμαι τυχερή, γιατί έρχονται συχνά πυκνά στην Ελλάδα για ζωντανές εμφανίσεις. Από ό,τι φαίνεται ο έρωτας είναι αμοιβαίος.

Όπως και κάθε χρόνο σχεδόν οι Pink Martini γυρνούν όλο τον κόσμο παίζοντας μουσική και φέτος τα Χριστούγεννα θα κάνουν στάση και στην Ελλάδα. Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου οι αγαπημένοι “Martinis” θα παίξουν ζωντανά στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου χάρη στο ChristmasTheater. Αγαπημένα παλιά και νέα τραγούδια και φυσικά αρκετά χριστουγεννιάτικα κομμάτια με τζαζ ήχο. Ο ρετρό και τζαζ ήχος άλλωστε είναι ένα από τα χαρακτηριστικά τους.

Αν δεν τους έχεις δει ποτέ ζωντανά ίσως σε ξαφνιάσουν. Οι Pink Martini είναι ένα μουσικό συγκρότημα διαφορετικό από τα άλλα. Οι τραγουδίστριες δεν είναι ντίβες και μοιράζονται αρμονικά την σκηνή με τους – πολλούς – μουσικούς. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους λόγους που ο ήχος τους είναι τόσο πολυσυλλεκτικός αλλά πάντα εκλεκτικός.

Διαφορετικές κουλτούρες, από τη Μέση Ανατολή μέχρι το Παρίσι και από το Σαν φρανσίσκο μέχρι την Αθήνα, κάθε σημείο του χάρτη έχει συμβάλλει με τον τρόπο του στην μουσική του συγκροτήματος, δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα μουσικών πολιτισμών.

pinkmartini.com

Εγώ είμαι μεταξύ του Amado Dio και το Brazil, ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο τραγούδι;

Never on sunday

Je Ne Veux Pas Travailler

Donde estas Yolanda

Amado Mio

Let’s Never Stop Falling In Love

Sympathique

Hey Eugene

Brazil

Lilly

Hang on Little Tomato

https://youtu.be/zujXgxaIgc4
featured image: open.spotify.com