Το θέατρο είναι η απάντηση στην ερώτηση «τι θα κάνουμε το βράδυ;» Εννοείται πως οι αθηναϊκές σκηνές είναι γεμάτες από αριστουργήματα, τα οποία περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Εμείς κάνουμε την αρχή και σου προτείνουμε μερικές από τις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις και αυτή τη σεζόν.

Ρίττερ Ντένε Φος του Τόμας Μπέρνχαρντ Σκηνοθεσία: Μαρία Πρωτόπαππα

Στη σκηνή βρίσκονται τρεις ηθοποιοί. Ο αδελφός δύο γυναικών, ο οποίος είναι τρόφιμος σε μία κλινική για πνευματικά διαταραγμένους ασθενείς, επιστρέφει στο πατρικό του. Τους συναντάμε σε ένα δείπνο, να ακροβατούν ανάμεσα στο βαρύ παρελθόν της οικογένειάς τους, και στο παρόν που θέλει καθένας να ζήσει με τον τρόπο του. Μία αλληγορία για την ψευδαίσθηση, ένας τρόπος να καταλάβουμε τι μας εμποδίζει να κατακτήσουμε όσα πραγματικά θέλουμε.

Από 27.11 κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15 και κάθε Κυριακή στις 20.00, Θέατρο Τέχνης, Πεσμαζόγλου 5

Ρινόκερος του Ευγένιου Ιονέσκο Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Η παράσταση που κατόρθωσε να γίνει talk of the town αυτήν τη σεζόν είναι αδιαμφισβήτητα ο Ρινόκερος του Γ. Κακλέα, με πρωταγωνιστές τον Άρη Σερβετάλη και την Έλλη Τρίγγου. Τα κακά νέα για τους θεατές νέα είναι τα συνεχή sold – out, τα καλά νέα είναι η παράταση που πήρε η παράσταση μέχρι τον Απρίλιο. Η ιστορία γνωστή, και βαθιά υπερρεαλιστική. Όλοι οι κάτοικοι μίας πόλης μεταμορφώνονται σε ρινόκερους. Όλοι, εκτός από το Μπερανζέ.

Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 20.00

Lulu του Φρανκ Βέντεκιντ Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Σε νέα μετάφραση δια χειρός Γιώργου Δεπάστα, η Lulu, η γυναίκα που αποτελεί τη φαντασίωση ανδρών και γυναικών, ξαναζωντανεύει με σκοπό να λάβει τη λύτρωσή της. Το έργο που θεωρείται ένας από τα πιο κορυφαία σύγχρονα κείμενα, γίνεται η αφορμή για να συναντηθούν επί σκηνή, σημαντικοί ηθοποιοί, όπως η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, ο Κώστας Αβαρακιώτης και ο Χάρης Φραγκούλης.

Από 27.11 κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 21.00

Ο Αγνός Εραστής του Ντέιβιντ Πλαντ Σκηνοθεσία: Αρ. Λάσκος

Η παράσταση που εντυπωσίασε ολοκληρώνει τον κύκλο της την πρώτη Δεκεμβρίου. Τέσσερις ηθοποιοί, γίνονται συνεχώς ζευγάρια μεταξύ τους, και μας μιλούν για την αγάπη με έναν τρόπο άμεσο και απλό. Ένα μινιμαλιστικό σκηνικό, κοστούμια που παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή, και μία γενικότερη απλότητα, η οποία μας θυμίζει ότι όταν κάτι συμβαίνει με ειλικρίνεια οποιαδήποτε επιπλέον προσπάθεια είναι περιττή.

featured image: viva.gr