Οι μουσικες επιλογες του Jim Jarmusch

Με τη νέα του ταινία 'Paterson' να έχει βγει στους κινηματογράφους εδώ και μια εβδομάδα, και την μικρή μας αγάπη για τον Adam Driver, ο σκηνοθέτης Jim Jarmusch ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Οι ταινίες του έχουν χαρακτηριστεί ως μίνιμαλ με ιδιοσυγκρασίες. Λέει την ιστορία του χωρίς να βιάζεται. Χρησιμοποιεί την παραδοσιακή δομή ενός αφηγητή που εξιστορεί κάτι και αποφεύγει το να έχει μια ξεκάθαρη πλοκή. Το παν για τον Jarmusch είναι οι χαρακτήρες του και όλα αυτά που νιώθουν.

Ο Jim Jarmusch γεννήθηκε το 1953 στο Οχάιο των ΗΠΑ. Είναι σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος, ηθοποιός και συνθέτης. Το 1980 ήταν ένας απο τους μεγαλύτερους παραγωγούς του ανεξάρτητου κινηματογράφου, κάνοντας ταινίες όπως το Stranger Than Paradise (1984), Down by Law (1986), Mystery Train (1989), Dead Man (1995), Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999), Coffee and Cigarettes (2003), Broken Flowers (2005), and Only Lovers Left Alive (2013). Ως μουσικός όμως, δεν σταματά να δίνει βάση στην μουσική πίσω από τις ταινίες του.

Παρακάτω, θα βρεις μερικά από τα καλύτερα κομμάτια που ακούστηκαν στην ιστορία της καριέρας του μέσα από τις ταινίες που δημιούργησε.

NEIL YOUNG (DEAD MAN, 1995) FUNNEL OF LOVE (ONLY LOVERS LEFT ALIVE, 2013) WU-TANG CLAN (GHOST DOG, 1999) SCREAMIN' JAY HAWKINS - I PUT A SPELL ON YOU (STRANGER THAN PARADISE, 1984) THE GREENHORNES FT. HOLLY GOLIGHTLY - THERE IS AN END (BROKEN FLOWERS, 2005)

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.