Κακά τα ψέματα, οι μικρές λεπτομέρειες είναι εκείνες που κρατάνε μια σχέση ζωντανή. Είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Από ένα μήνυμα το πρωί, μέχρι μία αγκαλιά το βράδυ. Το πρόβλημα όμως ξεκινά όταν τα αυτονόητα, παύουν να είναι αυτονόητα. Τι εννοώ; Όταν ενδιαφέρεσαι για κάποιον ουσιαστικά, θες να μάθεις πώς ήταν η μέρα του. Πώς πήγε η δουλειά, οι υποχρεώσεις, τα χόμπι, οτιδήποτε τέλος πάντων. Αυτή λοιπόν την λεπτομέρεια, εμείς οι γυναίκες την μετράμε. Μας αρέσει και μας γοητεύει για να το πω απλά. Είναι απλές και γλυκές χειρονομίες που αγαπάμε, όπως οι παρακάτω:

– Να ακούτε τους προβληματισμούς μας

Είμαστε πλάσματα που την ανάλυση την έχουμε στο dna μας. Θέλουμε να εξωτερικεύουμε τους προβληματισμούς μας, οπότε ο άνθρωπος που είμαστε μαζί, είναι ο πρώτος που θέλουμε να ξέρει. Ειδικά μάλιστα όταν αυτοί οι προβληματισμοί τον αφορούν. Οι απαντήσεις “ναι”, “αχά”, “χχμ βλακεία”, ενώ παράλληλα διαβάζετε μήνυμα στο messenger είναι εντελώς, μα εντελώς, ανεπιθύμητες. Θέλουμε την προσοχή σας και το ενδιαφέρον σας. Πράγματα απλά.

– Το μήνυμα που όλες θέλουμε στα εισερχόμενα

Οι καθημερινές υποχρεώσεις πολλές φορές δεν επιτρέπουν συχνή επικοινωνία. Κάτι που προφανώς είναι αποδεκτό. Ένα γρήγορο μήνυμα όμως μετά από ώρες κενού και σιωπής, τύπου “ελπίζω η ημέρα σου να πηγαίνει καλά – σε σκέφτομαι”, είναι αυτό που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε κυρίως, αλλά και να εκτιμήσουμε το ότι μπορέσατε να βρείτε μία στιγμή στο επιβαρυμένο πρόγραμμα.

– Μία αγκαλιά πάντα είναι ευπρόσδεκτη

Να μας τη δίνετε, την θέλουμε. Δεν χρειάζονται σχόλια εδώ. Είναι τόσο απλό.

– Τα γλυκόλογα της στιγμής

Τα πολλά γλυκόλογα κάποια στιγμή τα βαριόμαστε. Γι’αυτό όταν γίνονται εκεί που δεν τα περιμένουμε, τα εκτιμάμε και με το παραπάνω. Όταν για παράδειγμα φοράμε πιτζάμες και το μαλλί δεν θέλει να στρώσει, τότε είναι που θέλουμε μία δόση επιβεβαιώσης. Αν την πάρουμε με το “μ’αρέσεις όλες τις ώρες της ημέρας”, τότε στα μάτια μας θα είστε οι πιο αξιολάτρευτοι.

– Το τηλέφωνο που δεν κάνετε

Είναι εκείνες οι στιγμές που ένα τηλέφωνο αρκεί για να διορθώσει πολλά. Εκείνες οι στιγμές που ένα τηλέφωνο απλά για να μας ακούσετε (και τούμπαλιν) λίγο είναι πιο γλυκό από πολλά άλλα.

Υ.Γ: Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες, αλλά κάποιες πρέπει να είναι αυτονότητες. Υ.Γ1: Όταν θέλεις κάποιον κανένα timing δεν είναι πρόβλημα.