Θυμάσαι τις παλιές καλές ημέρες; Ξέρεις, όταν έστελνες ένα μήνυμα και ήξερες ότι θα ερμηνευτεί με τον τρόπο που θέλεις. Η αλήθεια είναι πως η ανταλλαγή μηνυμάτων έρχεται πάντα μαζί με ένα άγραφο βιβλίο με κανόνες. Υπάρχουν εκείνοι οι κανόνες που σου λένε πόσο θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να απαντήσεις στο μήνυμα, πώς να το διαχειριστείς όταν απλά έχει διαβάσει το μήνυμα και δεν απαντάει ή όταν χρησιμοποιεί την κίτρινη καρδιά και όχι την κόκκινη. 

Τι πραγματικά όμως έχει σημασία όταν μιλάς μέσω μηνυμάτων; Ορίστε 5 απλοί κανόνες για να βεβαιωθείς ότι βοηθάς τη σχέση σου με τα μηνύματα που στέλνεις. 

Βγάλε μία selfie

Όταν μιλάμε για selfie, εννοούμε μία καλή που να κολλάει με τα μηνύματα που στέλνεις. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου αν ξέρεις ότι αναλύεις σε υπερβολικό βαθμό τα πράγματα. Μην είσαι εκείνη που πάντα ξεχνάει να απαντήσει.

Το θέμα είναι να δείξεις τις διαθέσεις σου. Με το να το κάνεις αυτό, θα καταλάβεις αν αυτή η σχέση θα σου προκαλέσει άγχος ή χαρά.

Τσέκαρε τη μπαταρία σου (και επαναφόρτισε αν χρειαστεί)

Μέσω του κινητού έχουμε άμεση σύνδεση ο ένας με τον άλλον, κάθε ώρα και λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι τα όρια δεν ήταν ποτέ ξανά πιο σημαντικά. Που θα πει; Η ενέργειά σου είναι η ενέργειά σου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει την ώρα που έχεις για σένα. 

Έχοντας συνέχεια το μυαλό μας στις ειδοποιήσεις και στο να μαθαίνουμε αμέσως το τι συμβαίνει στον κόσμο, αποτραβιόμαστε από τη ζωή και ό,τι μας προσφέρει υγεία, ενέργεια και μας γεμίζει με αυτή. Αυτό μας κάνει πιο επιρρεπείς σε πονοκεφάλους και στο κοκκίνισμα των ματιών αφού όλη μέρα είμαστε μπροστά σε μία οθόνη. 

Βάλε πρώτα τον εαυτό σου και μην αισθάνεσαι τύψεις για το αν έχεις αφήσει στην άκρη το κινητό σου για να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. (Συμβουλή: Όταν απαντάμε σε μηνύματα ενώ είμαστε χαλαροί, δεν λέμε πράγματα που θα μετανιώσουμε μετά.)

Ξεκίνα μία ομαδική συνομιλία 

Δεν μιλάμε για μία κανονικά ομαδική συνομιλία. Αυτό έχει να κάνει με το να καταλάβεις ποιοι είναι οι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σου και σε ποιους να δώσεις προτεραιότητα όταν μιλάς. Μέσα σε αυτούς τους σημαντικούς είναι η οικογένειά σου, οι φίλοι σου και οι συνάδελφοί σου. Αντίθετα, δεν έχει να κάνει με τον τύπο που γνώρισες χθες στο bar. 

Κάθε φορά που έρχεται ένα μήνυμα και αισθάνεσαι έναν κόμπο στο στομάχι ή νιώθεις άβολα, τσέκαρε αν το άτομο αυτό ανήκει στους ανθρώπους της δικής σου ομαδικής συνομιλίας. Και περιόρισε το πόσο επενδύεις.

Γράψε με έντονα γράμματα τα συναισθήματά σου

Όταν στέλνω μηνύματα στη μαμά μου, δεν αναρωτιέμαι ποτέ πώς μπορεί να νιώθει ή αν υπάρχει κάποιο κρυφό μήνυμα σε αυτά που στέλνει. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν στείλει ένα “ok” ή αν βάλει μία φατσούλα για να υποδείξει ότι γελάει. Ποιο είναι το νόημα αυτού; Πες αυτό που θέλεις να πεις. 

Απόφυγε τα μηνύματα με κρυφό νόημα και πες απλά την αλήθεια. Αν πρόκειται όλα να χαθούν στη μετάφραση, δεν έχει κάποιο νόημα. 

Το πιο σημαντικό εισερχόμενο

Ο καλύτερος κανόνες δεν είναι άλλος από το να μη στέλνεις μηνύματα. Γύρισε πίσω στα βασικά και πάρε απλά τηλέφωνο. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσο άνετα αισθάνεσαι με το άτομα στην άλλη γραμμή, αλλά δεν θα πάψει ποτέ να είναι κάτι αυθεντικό.

Το αποτέλεσμα; Η κατανόηση και η σύνδεση ανάμεσα σε δύο άτομα δεν κερδίζεται με emoji και gif.

Πηγή & featured image: Darling Magazine Μετάφραση: Εύα Τόλιου