Θα έρθουν μέρες που δεν θα μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, όπως και μέρες που απλώς θα αναρωτιέσαι, πως γίνεται σε ένα τόσο μικρό κομμάτι της ανθρωπότητας, σαν τον άνθρωπο, να συμβαίνουν τόσο μεγάλα πράγματα. Είναι οι μέρες που δεν θα μπορείς να αναπνεύσεις και να χαμογελάσεις. Μα να σου πω κάτι; Η πιο χαμένη μέρα είναι εκείνη όπου δεν γέλασες μου είχε πει κάποιος κάποτε.

Πρέπει να μάθεις πως ό,τι και αν σου συμβαίνει, όσο άσχημο και να είναι, όσο και αν σε προβληματίζει ή σε στεναχωρεί, το παν είναι το πώς θα το διαχειριστείς. Από τον θάνατο κάποιου αγαπημένου μέχρι τον πιο τελευταίο γκόμενο (ή εν δυνάμει γκόμενο) που είχες. Γιατί καλή η γκρίνια, ειδικά αν είναι τρόπος ζωής για εσένα, μα φτάνει πια, μέχρι που θα πάει αυτή η βαλίτσα μου λες;

Life rules Savoir Ville

(Γιατί κάτι που μπορεί να αρχίσει κάπως έτσι…)

Αν λοιπόν, η ευτυχία είχε κανόνες, θα έμοιαζαν κάπως έτσι.

Ξεπέρασέ το!

Εκείνος απλώς δεν σε γουστάρει και εσύ παθαίνεις κρίσεις πανικού; Είμαστε σοβάροι; Όχι δεν είμαστε, ευχαριστώ που με άφησες να απαντήσω μόνη μου. Το λογικό είναι να κάτσεις, να τον κλάψεις, να ηρεμίσεις, να ξαναβγείς και να τον ξεπεράσεις. Έτσι πάει, έτσι θα πηγαίνει πάντα. Πρέπει όμως να μάθεις πως ο χρόνος σου είναι από τα πολυτιμότερα πράγματα που έχεις σε αυτήν την ζωή και δεν είναι πολύς. Πόσο μάλλον εάν μια μέρα βρεθείς να έχεις επενδύσει σε κάποιον για δύο χρόνια από την ζωή σου και ξαφνικά να τα χάνεις όλα. Τα ίδια ισχύουν και για δουλειές, φιλίες, σχολές και λοιπά. Είτε θα μάθεις να ζεις με αυτό και να το ξεπερνάς, είτε να ζεις μια ζωή στην μιζέρια γιατί ποτέ δεν θα έχεις αυτό που ζητάς.

Διώξε τους αρνητικούς ανθρώπους από πάνω σου

Κολλάνε σαν βδέλες και δύσκολα θα φύγουν με δική τους πρωτοβουλία. Αυτό που έλεγα πάντα στους φίλους μου είναι το ότι εάν δεν σου κάνει δεν υπάρχει λόγος να το κουράζεις. Γιατί να είσαι σε μια παρέα που πάντα κάποιος θα έχει πρόβλημα και θα ξινίζει; Γιατί να πρέπει κάθε φορά που κανονίζεις ένα ποτό να σου βγαίνει από την μύτη και όχι λόγω γέλιου; Μην μπεις στον κόπο, πάλι εγώ θα τα πω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου μέσα στην γκρίνια. Αφού φαντάζομαι ήδη πως εσύ ο ίδιος δεν είσαι και τέρας θετικής ενέργειας, ούτε εγώ είμαι. Σου φτάνει λοιπόν, ο δικός σου –ελπίζω- ελάχιστος αρνητισμός για αυτά που σου συμβαίνουν. Δεν είναι ανάγκη να ζητάς και άλλο.

Κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα

Αν το όνειρό σου είναι να πας σινεμά μετά από μια απαίσια μέρα στην δουλειά, πήγαινε. Αν το όνειρό σου είναι να βγεις με το αγόρι/κορίτσι με το πιο όμορφο χαμόγελο που έχεις δει ποτέ σου, ζήτα το. Τα πράγματα είναι και θα έπρεπε να είναι τόσο απλά σε αυτήν την ζωή. Γιατί είναι κρίμα να μην κυνηγάς αυτά που θέλεις, είτε αυτό είναι το να αλλάξεις καριέρα στα 40 σου, είτε το να ζητήσεις ένα ραντεβού. Ακόμη και να ξεκινήσεις γυμναστήριο. Δεν είμαι εγώ ο άνθρωπος που θα σου πει ποια όνειρα επιτρέπεται να πάρουν μορφή πραγματικότητας και ποια όχι. Εξάλλου τι να το πω, μήπως είμαι κάποια;

Άντε αγαπήσου!

Έτσι θα έλεγε τουλάχιστον το beautydiaries.gr και εμείς επαυξάνουμε καθώς το Α και το Ω στο να ζήσεις μια ευτυχισμένη στιγμή –για να μην πω ζωή και είναι μεγάλη κουβέντα- είναι το να αγαπάς τον εαυτό σου έτσι όπως είναι. Γιατί είναι εντάξει το να θέλεις να αλλάξεις κάτι πάνω σου, όπως και είναι εντάξει και το να μην σε γουστάρει κάποιος. Δεν είμαστε όλοι για όλους και μερικές φορές μπορεί να νομίζουμε πως δεν είμαστε καν για εμάς τους ίδιους μα κάνουμε λάθος. Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς κάθε πρωί και να λες πόσο γαμάτη είσαι, μα δεν είναι και απίθανο. Γιατί είσαι. Μπορεί όχι για όλους, μα σίγουρα είσαι για κάποιον. Και αυτό θα ήταν κάτι που θα έπρεπε να σε κάνει ευτυχισμένη, και ας μην μπορούσες να σηκωθείς από το κρεβάτι σήμερα το πρωί.

Life rules Savoir Ville

(…μπορεί να καταλήξει έτσι)