Η μείωση του άγχους είναι μια διαφορετική διαδικασία για τον καθένα μας. Δεν υπάρχουν λύσεις και συμβουλές που να λειτουργούν το ίδιο σε όλους. Το self-care είναι μια δέσμευση, να φροντίζεις τον εαυτό σου ακόμη και σε περιόδους άγχους. Ειδικά σε περιόδους άγχους, στην πραγματικότητα. Είναι μια πρακτική που απαιτεί συνεχή βελτίωση, όπως η γιόγκα ή οποιαδήποτε άλλη ικανότητα που θέλεις να αποκτήσεις. Είναι κάτι που πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς. Δεν έχει να κάνει με τον τέλειο, Instagramable χώρο για χαλάρωση ή μια ρουτίνα φροντίδας δέρματος που κοστίζει μια περιουσία. Έχει να κάνει μόνο με αυτό που ταριάζει σε εσένα. Έτσι ανάλογα και με το ζώδιό σου υπάρχουν διαφορετικές self-care  συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις.

Διάβασε παρακάτω τις καλύτερες self-care συμβουλές για το κάθε ζώδιο της φωτιάς και δοκιμάσέ τις το συντομότερο δυνατόν.

Κριός: Unsubsribe από τα χιλιάδες emails

Μπορεί να πιστεύεις ότι χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα καθημερινά για να διαγράψεις τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνεις. Αλλά αυτός ο ”θόρυβος” μπορεί να αυξήσει το άγχος σου. Δοκίμασε να καταργήσεις των λογαριασμό σου από σελίδες που δεν σε αφορούν και θα απολαύσεις την ευχάριστη σιωπή των ειδοποιήσεων των emails.

Λέων: Βάλε το τηλέφωνό σου σε airplane mode

Μην απαντήσεις σε τίποτα και σε κανέναν για 24 ώρες. Εάν σε αγχώνει αυτό, να ξέρεις πως υπάρχει μια ρύθμιση που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε εάν κάποιος σε καλέσει δύο φορές σε λιγότερο από πέντε λεπτά το κινητό να χτυπήσει, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αλλά το βασικό σημείο αυτής της άσκησης είναι να εστιάσεις ακριβώς σε αυτό που θέλεις / πρέπει να κάνεις. Δες πώς μοιάζει μια μέρα στη ζωή σου χωρίς συμβιβασμούς για τους άλλους και απόλαυσε την αυτονομία σου.

Τοξότης: Δοκίμασε δραστηριότητες χωρίς την παρουσία οθονών

Υπάρχουν τόσες πολλές από αυτές: διάβασμα βιβλίων, δημιουργική γραφή, καθαριότητα, κηπουρική, μαγείρεμα κ.λπ. Αυτό είναι κάτι που ταριάζει σε εσένα. Και δοκίμασε επίσης να κάνεις κάτι με τα χέρια σου. Όπως πλέξιμο! Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα και δραστηριότητες που μπορούν να σου φέρουν χαρά, και συχνά, εμείς είμαστε ο χειρότερος εχθρός μας που αρνούμαστε στους εαυτούς μας την ευχαρίστηση και το χρόνο που κάνουμε κάτι με νόημα.

featured photo: Twenty20/ghenghis